BREAKING NEWSInterviuri

Actorul și regizorul Dan Tudor își dorește să înființeze și să conducă Teatrul Municipal Câmpina

Viața culturală din Câmpina prezentului și înființarea Centrului Cultural, rămas încă în stadiul de proiect după aproape doi ani de încercări eșuate pe fondul divergențelor dintre politicienii din administrația locală, au fost două dintre subiectele dezbătute pe larg în cadrul interviului cu actorul și regizorul Dan Tudor la emisiunea „Fața și Reversul” realizată de Florin Frățilă la DADA TV Ploiești.
Apropiat în ultimii ani de fenomenul cultural de la Câmpina, unde a jucat în multe spectacole pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza”, oraș în care a pus bazele unui teatru proiect alături de regretații Mircea Albulescu și Adrian Dochia și unde a încercat să deschidă și un studio particular – B22, un fel de școală de actorie, Dan Tudor a susținut încă de la început proiectul de reorganizare a instituțiilor de cultură din Câmpina și de înființare a unui centru cultural, proiect inițiat de consilierul local Liviu Briciu și preluat ulterior de primarul Alin Moldoveanu.
Născut în anul 1967 la București, Dan Tudor a absolvit în anul 1995 Academia de Teatru și Film București, specializarea Actorie, la clasa profesorului Mircea Albulescu. În anul 2011 a obținut titlul de doctor în domeniul Teatru la UNATC, iar în anul 2017 licența în Cinematografie și Media la clasa profesorului Laurențiu Damian.
În ceea ce privește activitatea profesională, Dan Tudor a jucat în sute de spectacole, în cele mai importante teatre din România, dar și în străinătate, a regizat zeci de spectacole de teatru, organizând turnee în Anglia, Irlanda, Scoția, Olanda, Franța, Germania, Belgia și Canada. A avut multe roluri în filme, a moderat și produs emisiuni de televiziune la Pro TV, Antena 1, TVR și chiar a scos un album muzical în calitate de compozitor și interpret, album care se numește IUBINDU-TE.

  • Declarații:
    Casa de Cultură „Geo Bogza” are tot ceea ce-i trebuie pentru a fi un teatru important din țară. Acest gen de proiect m-ar tenta!
  • Eu am așteptat un răspuns de la prietenii din Câmpina și pentru că lucrurile nu s-au întâmplat, e posibil ca din luna iulie a acestui an să accept o altă ofertă.
  • Mi-am pierdut speranța în ceea ce privește înființarea unui centru cultural la Câmpina.

Urmăriți în continuare ultima parte a unui interviu-portret cu unul dintre cei mai cunoscuți și de succes actori români ai prezentului, fragment din care veți putea afla, între altele, motivele pentru care Dan Tudor se delimitează acum de proiectul ce vizează înființarea centrului cultural la Câmpina. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube, pentru a nu rata înregistrarea integrală a interviului ce va fi publicată zilele următoare.

Un comentariu

  1. Cum adica „Eu am așteptat un răspuns de la prietenii din Câmpina și pentru că lucrurile nu s-au întâmplat, e posibil ca din luna iulie a acestui an să accept o altă ofertă”? Pai noi ce sa-ntelegem: ca nici nu s-a infiintat Centrul Cultural si posturile s-au si dat sau cum? Dl. Tudor a auzit de concurs pe post sau dansu’ crede ca daca e ditamai regizoru’ n-are nevoie decat de o invitatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare