BREAKING NEWSInterviuri

100 de ani de fotbal la Câmpina

Interviu cu gazetarul sportiv Octavian Cojocaru, autorul volumului „O istorie a fotbalului câmpinean”

„O istorie a fotbalului câmpinean” – o carte în trei volume ce cuprinde aproape 1500 de pagini, scrisă după șapte ani de muncă asiduă de documentare la arhivele Bibliotecii Naționale și în urma consemnării a sute de mărturii ale celor care au fost aproape ori implicați direct în acest fenomen sportiv la Câmpina – este lucrarea de suflet a lui Octavian Cojocaru, gazetar și scriitor născut și crescut în cel de-al doilea municipiu al județului Prahova.

Invitat în studioul Dada TV, la emisiunea „Fața și Reversul”, realizată de Florin Frățilă, autorul singurei lucrări ce descrie istoria de peste o sută de ani a fotbalului câmpinean a povestit cele mai emoționante momente care l-au marcat în scrierea acestei cărți, dar și întâmplări cu fotbaliștii marilor echipe din Câmpina de altădată. Octavian Cojocaru a punctat, totodată, și câteva dintre cele mai importante borne ale carierei sale de peste 27 de ani de gazetar sportiv, începută în anii 90 la Jurnalul de Prahova și Oglinda Câmpinei și continuată în marile redacții bucureștene cum ar fi Gazeta Sporturilor, Evenimentul Zilei ori Libertatea.

Declarații:

După părerea mea, Florin Stăncioiu a fost unul dintre cei mai mari și talentați fotbaliști ai Câmpinei și chiar din județ. Dl Alecu Banu, fostul mare fotbalist de la Poiana și antrenor la IRA, mi-a fost de mare ajutor în demersul de a strânge date pentru această carte. Îi mulțumesc foarte mult pe această cale. Dacă se va redenumi vreodată fostul stadion al Rafinăriei, cred că cel mai nimerit ar fi să poarte numele domnului Alecu Banu, pentru că pe acel stadion a făcut istorie în calitate de antrenor al echipei IRA. Am făcut interviuri cel puțin o dată cu fotbaliștii din Generația de Aur, Mexico 70, dar și de la Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Petrolul. Am fost pe cele mai mari stadioane ale Europei și am asistat pe viu la dramele Stelei de la Rosenborg în 2005 și Middlesbrough în 2006. Am scris reportaje de pe stadioanele Bombonera, arena celor de la Boca Juniors, dar și de pe Centenario, arena unde a avut loc prima Cupă Mondială din 1930. Am jucat fotbal cu Gică Hagi, Adi Ilie, dar și cu Gigi Becali. În prezent lucrez cu Ovidiu Ioanițoaia, un om și un profesionist de excepție”.

Urmăriți în continuare interviul video acordat de gazetarul sportiv Octavian Cojocaru, autorul cărții „O istorie a fotbalului câmpinean”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare