BREAKING NEWSȘtiri

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Castelul „Iulia Hasdeu”

Vineri, 12 ianuarie, începând cu ora 17.00, Castelul „Iulia Hasdeu” din Câmpina va găzdui un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, sărbătorită anual la 15 ianuarie, dar și Zilei orașului Câmpina, care la data de 8 ianuarie a marcat împlinirea a 521 de ani de la atestarea sa documentară.
Astfel, Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Plastici din Câmpina și Școala Gimnazială Al. I. Cuza, va organiza o seară de poezie și muzică în care elevii vor recita poeme semnate de Iulia Hasdeu, Nichita Stănescu și Mihai Eminescu, acompaniați de pianista Sofia Bârsan.
Printre invitații speciali se numără scriitorul Ciprian Apetrei și violonista Cristina Beteringhe.

În același timp, muzeul va găzdui și expoziția de artă cu tema „Câmpina mea”, o expoziție colectivă cu lucrări realizate de artiști amatori membri ai Asociației Artiștilor Plastici din Câmpina, ale căror picturi și scuplturi au fost apreciate la nivel național și chiar internațional.
„Sărbătorim Ziua Culturii Naționale, dar și Ziua Câmpinei, într-un format mai special și îi așteptăm pe toți cei care iubesc poezia, muzica și arta să ne fie alături. Cu siguranță vor fi momente frumoase” – ne-a declarat Aura Dobre, directorul muzeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare