BREAKING NEWSȘtiri

Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești, desemnată cea mai digitalizată instituție de învățământ din România

Nominalizată alături de alte instituții de învățământ în cadrul Galei Regista 2024, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești a obținut titlul de cea mai digitalizată instituție de învățământ din România. În prezent, programele de studii din cadrul universității prahovene sunt organizate în cadrul a cinci facultăți: Facultatea Ştiinţe Economice, Facultatea Litere şi Ştiinţe, Facultatea Inginerie Mecanică si Electrică, Facultatea Ingineria Petrolului şi Gazelor, Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie.

Anul acesta, două unități administrative din județul Prahova s-au numărat printre instituțiile care au înregistrat progrese în procesul de digitalizare. Este vorba de Primăria Breaza și de Primăria Azuga, nominalizate în cadrul Galei Regista 2024 la categorile „Cea mai bună interacțiune digitală cu cetățenii”, respectiv „Cea mai digitalizată primărie de oraș”.

Câștigătorii Galei Regista 2024 la toate cele șapte categorii

Instituțiile nominalizate la Gala Regista sunt selectate în funcție de datele disponibile în platforma Regista, care este folosită în toate cele 41 de județe ale României, atât de către instituții publice, cât și de companii private.
Eliminarea legendarului dosar cu șină și reducerea birocrației sunt doar două dintre dezideratele aplicației Regista, care se ocupă cu eficientizarea și automatizarea proceselor din instituții și companii.
În ciuda faptului că a cheltuit sume importante pentru digitalizarea administrației publice locale, Primăria Câmpina nu este înrolată în portalul e-Guvernare Regista: „În ceea ce privește digitalizarea în Primăria Câmpina, nu este funcțional nimic. Se pune doar un cod de bare pe cereri” – afirma în urmă cu puțin timp consilierul local Liviu Briciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare