BREAKING NEWSȘtiri

Un bebeluș prematur, lăsat să moară într-un sac de gunoi la Spitalul Municipal Câmpina. Procesul medicilor implicați începe după șase ani!

În septembrie 2018, la Spitalul Municipal din Câmpina, un bebeluș născut prematur a fost pus într-un sac de gunoi și lăsat să moară de către medici, scrie pentru ziarul Libertatea jurnalista Diana Frîncu.
Asistenta care a observat că bebelușul încă trăia a cerut să fie dus la incubator, dar a fost oprită și certată de un medic pentru că nu a legat sacul, ceea ce ar fi permis copilului să respire. În 2024, abia la șase ani după incident, procesul medicilor implicați începe la Tribunalul Prahova.
Medicii Cristinel Tironică Onu și Simona Nicoleta Brânzea, ginecolog și respectiv pediatru, sunt acuzați astăzi de omor.

În 2020, medicii au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, dar judecătoria a schimbat încadrarea juridică în omor. După multe tergiversări, în mai 2024, Curtea de Apel Ploiești a stabilit că Tribunalul Prahova va continua judecarea cazului. Medicii, care au demisionat după scandal, nu sunt sub măsuri preventive și lucrează în sistemul medical privat, mai notează Libertatea.

Citiți în ziarul Libertatea cutremurătorul film al evenimentelor care au condus la moartea bebelușului prematur căruia cei doi medici i-au refuzat dreptul la viață, lăsându-l abandonat într-un sac de plastic mai bine de 16 ore după naștere.

3 Comentarii  

  1. Se prescrie totul.Rușine așa zisei justiții din România, condusă după cum aflăm în aceste zile de foștii și actualii securiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare