BREAKING NEWSȘtiri

Stare de alertă epidemiologică. Forme severe de răceală și gripă la Spitalul Municipal Câmpina!

Inspectoratul Școlar Prahova a trimis în această dimineață notificări tuturor unităților de învățământ din județ prin care anunță instrucțiunile formulate de Direcția de Sănătate Prahova în ceea ce privește instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă.

Alerta a fost emisă de Ministerul Sănătății și a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 2 februarie 2024.
ISJ Prahova le cere imperios directorilor de școli să pună în practică următoarele măsuri de prevenție a îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și gripă:
– realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare;
– informarea părinților sau aparținătorilor legali privind semnele și simptomele infecțiilor respiratorii;
– aerisirea periodică a încăperilor;
– respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de bastiste de unică folosință.
„Am primit înștiințări de la Inspectoratul Școlar, DSP Prahova și inclusiv de la Primăria Câmpina în legătură cu situația epidemiologică determinată de gripă. Am luat deja măsurile necesare. La noi în școală situația nu este cu mult diferită față de alți ani în ceea ce privește numărul celor afectați de gripă” – ne-a declarat Roxana Stan, directorul Colegiului Național Nicolae Grigorescu.
La rândul său, Gabriela Cazacu, directorul Școlii Centrale din Câmpina, ne-a declarat: „Am primit înștiințarea de la ISJ Prahova și urmează să luăm măsurile care se impun. Noi abia am finalizat dezinfecția în urma alertei de rujeolă pe care am primit-o nu cu mult timp în urmă. În prezent nu avem prea multe cazuri de copii afectați de gripă”.

Forme severe de răceală și gripă la Spitalul Municipal Câmpina

La Spitalul Municipal Câmpina lucrurile nu stau tocmai bine. Potrivit dr. Călin Tiu, directorul medical al unității spitalicești, lipsa personalului îngreunează desfășurarea activității: „Situația este destul de gravă la Spitalul Municipal din acest punct de vedere, pentru că avem foarte multe cazuri de bătrâni și copii cu forme severe de răceală și gripă. Am restricționat programul vizitelor aparținătorilor celor internați în spital la o oră. În rest, încercăm să punem în aplicare, cu strictețe, toate măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică, dar ne este foarte greu fără personal. Așteptăm în continuare deblocarea mult promisă din sistemul public de sănătate, pentru că deja nu mai facem față. Este un deficit imens de cadre medicale” – ne-a declarat dr. Călin Tiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare