BREAKING NEWSȘtiri

Ședință maraton cu scandal pentru aprobarea bugetului Câmpinei

Aprobarea bugetului Câmpinei pentru anul 2022 în ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, convocată ieri, 11 februarie, de primarul Alin Moldoveanu, s-a transformat într-un adevărat scandal  după mai bine de șase ore în care aleșii locali ai PSD și PMP, în principal, au încercat să-l convingă pe edilul șef că amendamentele propuse de ei la proiectul bugetului sunt în beneficiul câmpinenior.
Nemulțumit că, în mare parte, aceste amendamente au fost gândite de politicieni doar în scopul de a transfera banii de la cofinanțările proiectelor cu fonduri europene către alte proiecte cu însemnătate mai mică, dar și de slaba calitate a documentației ce însoțea fiecare amendament din cele 17 propuse de PSD, PMP, USR și PNL, primarul Moldoveanu a încercat, și în mare parte a reușit, să le demonteze consilierilor inițiatori toate argumentele.

Transformată într-un maraton al contrazicerilor, al acuzelor reciproce și pe alocuri chiar al jignirilor, ședința s-a încheiat aproape de miezul nopții, cu decizia reprezentanților USR de a-și retrage toate amendamentele și, ceea ce este mai important, cu respingerea proiectului de buget.
Aflat în fața faptului împlinit, primarul Moldoveanu a încercat în zadar să resusciteze situația, convocând o altă ședință de îndată, pentru a lua practic de la zero dezbaterile, având în vedere că mare parte din consilierii locali ai PSD și PMP părăsiseră sala în semn de protest. Fără cvorumul necesar pentru aprobarea bugetului, președintele de ședință, Liviu Briciu, a pus punct acestei comedii administrative, anunțând că, cel mai probabil, o nouă dezbatere a proiectului de buget va avea loc luni, 14 februarie.

Târziu, aproape de miezul nopții, reprezentanții PSD, PNL, PMP, PRO România și Cezar Grama au trimis presei un comunicat în care prezintă un punct de vedere comun față de cele întâmplate, al cărui conținut îl puteți citi integral mai jos:

”Având în vedere ședința Consiliului local din data de 11.02.2022, ocazie cu care Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetul local al municipiului Câmpina a fost respins la vot, aducem la cunoștința câmpinenilor următoarele:
1. Reprezentanții PSD, Pro România, PMP, PNL și domnul consilier local Cezar Grama nu au fost invitați oficial de către domnul primar pentru consultări, într-un format instituțional, în care să se menționeze, în clar, data, ora, locul și numărul de reprezentanți.
2. Amendamentele propuse de către forțele politice menționate mai sus provin de la cetățeni și ar fi fost prezentate domnului primar dacă ar fi primit invitație la consultări.
3. Propunerile făcute nu anulează nicio inițiativă propusă de către domnul primar în buget și nu afectează proiectele finanțate prin fonduri europene.
4. Considerăm că bugetul trebuie adoptat în regim de urgență, fapt pentru care solicităm domnului primar, în condițiile menționate mai sus, consultări de urgență, sau includerea amendamentelor propuse de către noi în bugetul local, într-o formă consensuală.
În final, îi reamintim domnului primar că trebuie să țină cont că este primarul tuturor câmpinenilor, inclusiv al celor 65% dintre cetățenii care nu l-au votat și pe care noi îi reprezentăm.
Ioan Mușat – Președinte PSD Câmpina
Liviu Davidescu – Președinte Pro România Câmpina
Ioan Adrian Pițigoi – Președinte PMP Câmpina
Marian Nistor – Președinte PNL Câmpina
Cezar Grama – Consilier Municipal” 

Vă invităm să urmăriți în continuare înregistrarea video a ședinței.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare