BREAKING NEWSȘtiri

Rafinăria Steaua Română deschide pentru prima dată porțile publicului larg

Grupul de inițiativă câmpinean „Rafinăria la prezent”, împreună cu proprietarii Rafinăriei Steaua Română, a  pregătit o surpriză cetățenilor municipiului Câmpina, dar nu numai lor. Cei interesați să vadă ce a mai rămas, efectiv, din acest important obiectiv al localității noastre sunt invitați sâmbătă și duminică să pășească pe porțile uneia dintre cele mai vechi rafinării din Europa, cea mai modernă şi mai mare dintre ele la începutul secolului XX.
Organizatorii au pregătit o zonă de relaxare, cu burgeri, înghețată, cafea și ciocolată caldă, un tur ghidat prin curtea Rafinăriei, precum și câteva momente artistice.

Foto: Facebook/Rafinaria la prezent

„Am pregătit activități de informare, momente artistice și o zonă de relaxare chiar în incinta Rafinăriei – toate acestea pentru a pune bazele unei discuții deschise și constructive referitoare la viitorul zonei. De asemenea, pentru sâmbătă seară, am pregătit un moment special – proiecția filmului „România Sălbatică”, urmată de un Q&A cu co-producătorul filmului, câmpineanul Cosmin Dumitrache. Accesul la eveniment este gratuit, iar accesul la proiecția de film se va face în baza unei rezervări prealabile la link-ul: https://bit.ly/inscriereProiectie – au anunțat organizatorii.
Noii proprietari ai Rafinăriei Steaua Română, precum și cei care fac parte din acest grup de inițiativă, vin astfel în întâmpinarea câmpinenilor interesați de felul în care va fi dezvoltat vastul spațiu ce ocupă nu mai puțin de 17 hectare în centrul urbei. „Toți participanții vor fi încurajați să își imagineze viitorul posibil al Rafinăriei, să schimbe idei în legătură cu viziunea lor și să transmită aceste idei către proprietari și comunitate. Numai printr-un asemenea dialog ne putem asigura că zona Rafinăriei va fi, cu adevărat, integrată armonios în oraș. Și, deci, că această zonă va redeveni inima orașului, așa cum a fost timp de peste 125 de ani” – se mai arată în prezentarea evenimentului.

Orarul de vizitare pentru cele două zile va fi următorul: sâmbătă, de la 10.00 la 20.00 (vizitare), apoi de la 20.30 la 23.00 (proiecție film) și duminică, de la 10.00 la 18.00.

Un comentariu

  1. Si tot creste fiindca in structurile statului,mentalitatea comunista se intinde ca guma aia de mestecat cand tragi de ea.In pofida digitalizarii,in pofida emigrarrii masive numarul bugetarilor creste ca temperatura la incalzirea globala.Iar unii dintre ei iau si pensi speciale(macar de si-ar fi facut datoria)
    Dobanda cu care statul se imprumuta pentru a face fata acestor cheltuieli a ajuns la 8%(enorm).Tinerii cand se fac mari si constientizeaza,vazand povara datoriilor pe care o au in fata,emigreaza.Si uite asa maine poimaine importam tot mai multi asiatici,daca o sa-i mai gasim.Daca nu pensionarii care voteaza populistii vor avea de suferit cel mai mult.Cei care astazi nu se dezlipesc de televizoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare