BREAKING NEWSȘtiri

Punct și de la capăt în 2023. Au reînceput divergențele dintre primarul Câmpinei și șefii partidelor locale!

După un an 2022 în care animozitățile s-au ținut lanț între primarul Alin Moldoveanu, pe de o parte, iar pe de altă parte consilierii locali și șefii unor partide cu reprezentare în Consiliul Local (a se vedea discuțiile interminabile pe tema proiectului de buget al anului 2022 și a proiectului de PUZ ce include construirea unui pasaj subteran în centrul civic), anul 2023 debutează cu noi divergențe între edilul șef al municipiului și politicienii locali. De data aceasta, sămânța de scandal pare să fi încolțit în urma mesajului publicat de primar pe propria pagină de socializare, în care acesta face referiri directe la „oamenii nocivi pentru acest oraș, care se opun dezvoltării Câmpinei”.
Mesajul primarului se referă cu preponderență la proiectul de buget al Câmpinei pentru anul 2023, la investițiile propuse și la faptul că mai mult de jumătate din veniturile bugetare de anul acesta provin din fonduri europene ori subvenții de la bugetul de stat. Printre rândurile referitoare la proiecțiile bugetare, Alin Moldoveanu a inserat însă și câteva mesaje adresate unor lideri politici locali, ferindu-se însă a-i nominaliza.
„Există și oameni nocivi pentru acest oraș, care se opun dezvoltării Câmpinei doar pentru că sunt eu primar! Toți sunt sub același acoperiș și unii dintre ei mai vin pe la ședințele Consiliului Local cu tot felul de acuzații fără suport real și cu texte din legi abrogate. Mai sunt unii la fel de nocivi care `uitau` să le spună câmpinenilor că au clostridium în apă, deși știau asta, dar se temeau pentru scaunul pe care îl ocupau, nu pentru viața oamenilor! Aceiași oameni nocivi care se opun pasajului și parcării subterane, deși acestea au fost aprobate anul trecut. Aceiași oameni care au încercat să îi sperie pe câmpineni, că li se dărâmă blocurile! Tot ei forțează acum lucrurile, îi obligă pe unii consilieri să voteze împotriva PUZ-ului, așa cum s-a spus și la ședința din decembrie a Consiliului Local. De ce? Tot ei au spus că, dacă se realizează pasajul, parcarea și regenerarea urbană, Moldoveanu câștigă încă trei mandate de acum înainte! Deci Moldoveanu e problema lor! Nu-i interesează dezvoltarea localității, ei vor să scape de mine și să pună din nou mâna pe Câmpina! Să subjuge orașul pentru interesele lor!” – scrie, între altele, Moldoveanu.

Unul dintre liderii politici locali care s-au simțit vizați este Ioan Pițigoi, fostul viceprimar al Câmpinei. Reacția acestuia și a partidulului pe care îl reprezintă nu a întârziat să apară: „Din perspectiva investițiilor, propunerea de buget pentru anul 2023 conține, ca și anul trecut, foarte multe studii de fezabilitate – bani alocați pentru elaborarea de documente și o singură lucrare în continuare – modernizarea și renovarea sălii de spectacole de la Casa de Cultură „Geo Bogza”, pentru care a fost elaborată documentația în mandatul 2016-2020. Un alt element de noutate este preluarea tuturor propunerilor USR, PMP, PSD respinse anul trecut de către administrația Dobre – Moldoveanu, dar asumate anul acesta tot de ei, aidoma unui epigon modern. Bineînțeles că și în anul 2023 lipsa de transparență și dialog continuă din partea administrației Dobre-Moldoveanu prin simplul fapt ca PMP Câmpina nu a fost invitat prin mijloace oficiale la discuții cu privire la buget, sfidând iar principiile democrației și în primul rând câmpinenii care au dat mandat de reprezentare PMP – spun reprezentanții PMP Câmpina, preferând să se refere în principal la forma și consistența proiectului de buget propus decât la insinuările primarului.
Se anunță, așadar, un început de an furtunos din punct de vedere politico-administrativ, mai ales că în aceste zile primarul a dat startul negocierilor cu partidele politice pentru votarea bugetului anului 2023.

4 Comentarii  

 1. „Victimizarea” asta este SINGURA „arma” a lui Moldoveanu si mai nou a lui Briciu, Rat, Nica si Marcu. Sper ca cetatenii acestui oras sa nu mai pice in aceeasi plasa si daca pica atunci chiar isi merita soarta cu varf si indesat.

 2. România, iar Cămpina nu face excepție, este condusă de cea mai slab pregătită clasă politică ever.Oameni mici, fără studii, fără educație, mulți fără cei 7 ani de acasă, fără viziuni pentru termen lung…toți, cu foarte rare excepții, gândind doar pentru buzunarul lor.Rezultatele sunt pe măsură, România rămâne cea mai săracă și coruptă țară din Europa. La Cămpina situația este exact aceiași. Restul e cancan .

 3. Foarte corect si din pacate real comentariul utilizatorului „diss”, conducatorii din toate domeniile au inalta calificare in „talharie” si aproape imposibil sa incerce cineva sa schimbe ceva, o persoana care este suficient de inteligenta pt a putea schimba ceva isi va da seama ca nu va fi lasata de restul aparatului sa strice „mersul” si nu se va mai implica in politica. La Campina, cred eu, pt o dezvoltare reala, ideal ar fi daca primii doi cei mai importanti oameni din oras care pot lua cele mai importante decizii si pot controla cele mai mari sume de bani si anume Primarul (oricare este el) si Mihai Anastasescu (cel mai important platitor de taxe la buget si cel mai mare angajator al orasului), are trece peste orgolii personale si s-ar intelege in luarea deciziilor pt dezvoltarea orasului; o decizie buna, argumentata corect, sustinuta financiar si cu o majoritate de voturi, greu va putea fi schimbata de Consiliul Judetean sau vreun Minister si astfel am putea spera ca si orasul Campina ar putea urma exemplul oraselor frumos dezvoltate precum Oradea si Cluj( bineinteles la un nivel mai mic).

 4. „Exista si oameni nocivi pentru acest oras,care se opun dezvoltarii Campinei doar pentru ca sunt eu primar!”
  Păi,dezvoltarea orasului,este blocată,în primul rand,”doar”și tocmai de acest proiect megalomanic,care la cat se insista de catre autorii lui,mare minune sa nu aibe în spate,în asteptare,cu mare nerabdare,ca sa nu zic altfel,niscaiva firme „din batatură”.
  Oare,dl.primar poate să îsi dea seama cati investitori pune pe ganduri,care ar fi vrut sa faca investitii în orasul nostru si care se razgandesc din cauza acestui proiect „fantasmagoric”,al carui santier va da peste cap,pentru multi ani,treburile din aproape toată localitatea,ba,unele,chiar si din împrejurimi?
  La Fetesti o firmă mare japoneză investeste într-o fabrică de componente electronice,pentru inceput,creînd cca.150 de locuri de muncă.Cămpina nu exista pe hartă?
  La un post national important de televiziune,zilele trecute,se vorbea despre „paradisul campinean”si despre cel mai însorit oraș din Romania,precum si despre „Casa Solară”de pe Muscel.Cand toată lumea,în ultimii doi ani(mai putin probabil Rusia) caută sa investească în panouri fotovoltaice si tu ca primar al acestui ideal oras,pentru o asemenea afacere economica, nu ai facut,de cand esti in functie,nici o investitie in acest domeniu,pentru ca tot cu fonduri europene se pot face,înseamnă ca într-adevar prezenta persoanei Alin Moldoveanu in functia de primar al acestui cel mai însorit oras din Romania este o mare problemă.Liderii politici locali,mai putin unul ca Briciu(care tot îi da zor ca trebuie sa cheltuim fonduri europene,dar numai cand este vorba despre această „cangrenă”,numită pasaj) si ca cei care sustin,de atata timp,această faraonică investitie,chiar ca trebuie sa puna întrebarea:”a fi sau a nu fi”a acestui om(cu litere mici)în functia de primar al urbei noastre,aflată în cadere liberă la aproape toti indicatorii pozitivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare