BREAKING NEWSȘtiri

Va reuși primarul Câmpinei să desființeze Serviciul public de administrare a Pieței Centrale?

Unul dintre proiectele de hotărâre ce se anunță a isca scântei în ședința Consiliului Local Câmpina de azi, 31 martie, este cel inițiat de primarul Alin Moldoveanu.
Edilul șef al Câmpinei cere pentru a doua oară în decurs de un an desființarea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare, serviciu cu personalitate juridică aflat în subordinea Consiliului Local și preluarea acestei activități în cadrul unui compartiment funcțional al aparatului de specialitate al primarului.

Foto: Facebook/ Alin Moldoveanu

În referatul de aprobare ce însoțește proiectul de hotărâre asumat de primar, acesta își justifică în principal demersul prin diminuarea cheltuielilor cu cei 25 de angajați ai serviciului, ce ar putea aduce o economie la bugetul local de 420.000 lei anual. „Din analiza fondului de salarii întocmită de Direcția Juridică, rezultă că prin desființarea serviciului se va realiza o economie la bugetul local de 420.000 lei anual, sumă estimată, luând în calcul faptul că în compartimentul funcțional care va prelua obiectul de activitate al serviciului va fi prevăzut un număr mai mic de posturi, comparativ cu cel din structura actuală a acestui serviciu, reducându-se cu un număr de opt posturi, activitățile suport urmând a fi preluate de celelalte structuri funcționale din cadrul Primăriei” – se arată în referat.
Vă reamintim că anul trecut, în luna mai, primarul Moldoveanu introducea pentru prima dată acest proiect pe odinea de zi a ședinței de Consiliu Local, care a fost respins atunci cu 14 voturi împotrivă și 5 pentru.
Potrivit surselor noastre, comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local, întrunite zilele trecute, au dat aviz negativ acestui proiect cu majoritate de voturi, considerând inoportună desființarea SPAEPCA în condițiile cerute de primar.
Tot pe surse am mai aflat că primarul Moldoveanu a participat la toate ședințele de comisie încercând să-și susțină proiectul și că, în plus de asta, ar fi depus la secretariatele comisiilor un raport ce vizează procedura nelegală prin care Marian Nistor ar fi câștigat, în anul 2005, concursul de director al Pieței Centrale.

Un comentariu

  1. Stimate Domnule Primar,

    Eu cred ca nu trebui să se desființeze Serviciul public de administrare a Pieței Centrale.

    Piața Centrala a fost o mare realizare pentru Minicipiul Campina si sper sa se faca eforturi de intretinere, de modernizare si administrare in conformitate cu cerintele cetatenilor.

    Hai ca se poate!
    Vasile Badiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare