BREAKING NEWSȘtiri

PORTRETUL UNEI RAFINĂRII CENTENARE – concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română din Câmpina

Conducerea fostei Rafinării „Steaua Română” din Câmpina a demarat începând de ieri, 25 septembrie, un proiect ce constă într-un concurs de fotografie la care sunt invitați să participe atât fotografi, cât și pasionați de fotografie. Concursul lansat este primul proiect de acest tip demarat de grupul Neptun-Soceram.
Înscrierile au început deja de ieri, 25 septembrie și vor dura până pe 8 octombrie. Sesiunea de fotografie în incinta Rafinăriei va avea loc în perioada 20-22 octombrie. Expunerea operelor primilor 10 câștigatori și festivitatea de premiere va avea loc în data de 18 noiembrie 2023.

Se oferă următoarele premii:

  • Premiul I: 1500 euro
  • Premiul II: 1000 euro
  • Premiul III: 500 euro
  • Premiu special pentru „Fotografie de arhitectură”, oferit de Fundația Juxta.

Din juriu fac parte reprezentanți din domeniul artei și arhitecturii.
„Avem deosebita plăcere de a vă invita la o călătorie fotografică unică — într-un loc cu o istorie prea puțin cunoscută publicului larg – Câmpina, inima petrolului din România. Anul acesta, porțile legendarei Rafinării „Steaua Română” se redeschid, pentru a inaugura o nouă etapă de descoperire și explorare artistic. Lumea în care trăim azi este într-o evoluție constantă, dar rădăcinile istoriei noastre rămân ferm înfipte în locuri precum Rafinăria „Steaua Română”. Deschizând porțile acestui loc plin de istorie, ne propunem să legăm trecutul de prezent, permițând unui nou val de creatori să interpreteze și să nareze moștenirea lăsată de Rafinărie. Lentila fotografică, perspectiva și spiritul artistic al unor artiști ca dumneavoastră vor da cu siguranță din nou viață acestui simbol istoric al municipiului Câmpina și României” – spun organizatorii pe pagina dedicată evenimentului.
Detalii privind regulamentul de participare, informații referitoare la membrii juriului și la premiere puteți afla accesând site-ul: https://proiectsteauaromana-acc.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare