BREAKING NEWSȘtiri

PNL Prahova a dizolvat Biroul Politic al PNL Câmpina

UPDATE, ORA 14.30. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Vane, noul președinte al PNL Câmpina, mulțumește președintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu și colegilor din Biroul Județean pentru încrederea acordată și îi asigură pe câmpineni că are în vedere obiective îndrăznețe pentru anul electoral 2024, „în favoarea orașului” în care s-a născut.
”Sunt onorat, dar și conștient că odată cu acest lucru, imi revine o responsabilitate politică reală – aceea de a ridica nivelul organizației din orașul meu natal, un oraș în care dintotdeauna gândirea a fost majoritar liberală.
Timp de 14 ani am fost crescut și structurat în spiritul ideilor liberale, iar acum consider că am suficientă experiență, dar mai ales o mare dorință, de a face ca Organizația de la Câmpina să revină cel puțin la forma pe care o avea atunci când eu am făcut primii pași în cadrul organizației de tineret de atunci, și anume, o organizație bine închegată, extrem de puternică și foarte apropiată de cetățeni.
Privesc cu încredere la ce voi construi alături de colegii mei în cadrul acestei organizații, care va contribui la întărirea PNL atât la nivel județean, cât și național.

Partidul Național Liberal va începe consolidarea la Câmpina și vă asigur că obiectivele pentru anul 2024 sunt îndrăznețe și sunt doar în favoarea orașului nostru” – este mesajul transmis câmpinenilor de Alexandru Vane.

Miercuri, 9 noiembrie, conducerea județeană a PNL a hotărât dizolvarea Biroului Politic al PNL Câmpina și, practic, demiterea lui Marian Nistor din funcția de președinte al filialei locale. În locul acestuia a fost numit un președinte interimar în persoana subprefectului Alexandru Vane, care va avea misiunea să reorganizeze în cel mai scurt timp filiala și să propună o nouă structură de conducere interimară.
Potrivit surselor noastre, decizia politică a liderilor de la Ploiești de a pune capăt mandatului de președinte al lui Marian Nistor era previzibilă și a apărut în contextul în care sunt semne tot mai clare, în ultima vreme, că primarul Alin Moldoveanu se pregătește să se întoarcă în PNL și să candideze pentru un nou mandat, în anul 2024, din partea liberalilor câmpineni. În consecință, nu ar avea nevoie de un adversar declarat în partid.

De altfel, versiunea vehiculată de sursele noastre politice este într-o oarecare măsură confirmată și de cel demis, care a reacționat vehement în urma deciziei BPL Prahova declarând următoarele: „Până la acest moment nu am primit nimic oficial din partea Biroului Politic Județean. Am aflat de decizia BPJ de la alți colegi și din presă. Nu știu care sunt motivele pentru care întreg Biroul Politic a fost dizolvat și ce prevederi statutare au fost invocate în acest sens. Se pare că a fost numită o persoană de la organizația Ploiești care să conducă PNL Câmpina. Aceeași persoană pe care au încercat să o impună și la alegerile interne de anul trecut, contrar prevederilor statutare.
Acest demers nu se justifică, dar eu nu mă cramponez de funcție. Am făcut parte din această echipă timp de 24 de ani și constat că istoria se repetă. În 2020, la alegerile locale, Horia Tiseanu (primarul în funcție și președinte PNL Câmpina) a fost desemnat candidat oficial pentru funcția de primar, iar apoi, peste noapte, a fost înlocuit și chiar demis din funcția de președinte PNL.
Conflictul politic cu primarul Alin Moldoveanu, care prin deciziile sale a afectat profund voința cetățenilor, a confirmat ceea ce se bănuia din 2020 și anume faptul că acesta a fost susținut tot timpul de o parte a conducerii PNL Prahova. De fapt, acum chiar putem spune că acesta a fost creația lor, iar câmpinenii au fost induși în eroare. Primarul Alin Moldoveanu nu a fost niciodată independent. Eu m-am opus deciziilor aberante pe care gruparea de la Ploiești care conduce Câmpina a încercat să le impună cu forța și care aveau un impact negativ asupra orașului.
Îmi voi continua drumul și mă voi implica activ în viața comunității. Îmi voi pune în slujba cetățenilor toate cunoștințele și experiența politică și administrativă pe care le-am dobândit până acum. Îmi voi susține în continuare punctele de vedere în care cred cu adevărat și nu mă voi lăsa intimidat. Rămân atașat de rădăcinile și principiile mele.
Mulțumesc echipei PNL Câmpina, echipă cu care am avut o colaborare foarte frumoasă, colegi și prieteni care chiar nu cred că meritau să fie tratați în acest fel”.
De partea cealaltă, subprefectul Alexandru Vane, noul președinte interimar al PNL Câmpina, a confirmat decizia conducerii județene, promițând că va da publicității un comunicat de presă lămuritor, ceea ce nu s-a întâmplat până la această oră.

6 Comentarii  

  1. Era clar, au zis bine psd-istii ca Moldoveanu nu e independent. Ipocrizie si mizerie mai mare ca in politica noastra mai rar…ramane problema cu pasajul, trebuie iesit in strada, altfel ne nenorocim pe 30 de ani..

    1. De iesit, cred ca se va iesi. Cel putin asa pare la prima vedere, dar stiti ca romanul e las. Intrebarea e: cine ne organizeaza sa iesim?

  2. Acest Alexandru Vane rupea jocurile de noroc, la Milion, chiar lângă Primaria Ploiești!!! De unde avea bani??? Acum a ajuns mare subprefect??? Vai de noi! Pe unde mai dai in păcănele , subprefectule??? Vai de capul tău!!!!

    1. Vai de capul nostru ca pare ca celelalte partide dorm in front si astia-si fac de cap cu orasul nostru. „Da in pacanele” in noi, asta e realitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare