BREAKING NEWSȘtiri

Plângere penală împotriva Elenei Moldoveanu, secretarul Primăriei Câmpina

După aproape doi ani de procese, decizia Elenei Moldoveanu, secretarul general al Primăriei Câmpina, de a modifica rezultatul votului Consiliului Local în ceea ce privește proiectul de hotărâre ce viza instalarea unui sistem de supraveghere video în Câmpina, inițiat de primarul Alin Moldoveanu, nu a rămas fără urmări, funcționarul public alegându-se cu o plângere penală.

Vă reamintim că în ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 30 iunie 2021, aleșii locali au respins cu 9 voturi pentru și 9 abțineri proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza SF) și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din Municipiul Câmpina”. Două săptămâni mai târziu, acesta avea să apărea ca aprobat atât pe site-ul Primăriei, cât și în corespondența electronică a consilierilor locali cu Primăria.
În 20 iulie 2021, opt consilieri locali sesizau Prefectura Prahova, cerând verificarea legalității în acest caz, invocând printre altele faptul că în procesul verbal al ședinței din 30 iunie proiectul cu pricina figurează în mod explicit drept „picat” (vezi extras).

Ulterior, conflictul deschis dintre consilierii locali și executivul Primăriei pe această temă s-a mutat spre soluționare atât la Prefectura Prahova, cât și pe masa judecătorilor, Tribunalul Prahova anulând printr-o hotărâre definitivă, pronunțată în aprilie 2023, Hotărârea Consiliului Local nr. 85/ 30 iunie 2021, cunoscută în spațiul public drept „Proiectul Big Brother”.
În urma deciziei definitive a Tribunalului Prahova, fostul consilier local Cezar Grama și consilierul local Aron Sabo s-au adresat Parchetului, solicitând să ancheteze latura penală a acțiunilor ilegale care au condus la modificarea rezulatului votului din Consiliul Local.

„Deși Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza S.F.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din municipiul Câmpina”, aflat la poziția numărul 1 pe ordinea de zi, în urma rezultatului votului acordat a fost respinscu 9 voturi pentru și 9 abțineri, așa cum este trecut și în Procesul – verbal al ședinței, Secretarul General al municipiul Câmpina face o analiză și a contrasemnat Hotărârea numărul 85/30.06.2021, înaintând-o către Instituția Prefectului județului Prahova ca și cum Hotărârea ar fi fost adoptată.
Secretarul General al municipiului Câmpina și-a întemeiat acest demers pe faptul ca la data de 5 iulie 2021, la 5 zile după desfășurarea ședinței, Prefectul județului Prahova a emis Ordinul nr. 222, prin care s-a constatat încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local a domnului Grama Cezar, find declarat vacant locul acestuia.
Menționăm faptul că pentru ședința Consiliului local desfășurată în data de 30 iunie 2021, domnul Grama Cezar a fost convocat ca toți ceilalți consilieri locali, a fost luat în calcul de către Secretarul General al municipiul Câmpina atunci când s-a verificat cvorumul, votul său fiind contabilizat cu ocazia supunerii la vot a tuturor proiectelor aflate pe ordinea de zi, aceste lucruri fiind consemnate în cuprinsul Procesului – verbal al ședinței.
Mai mult, președintele de ședință, consilierul local Filip Costel, cel care a semnat Proiectul de hotărâre înaintat Instituției Prefectului, nu a dispus cu ocazia desfășurării ședinței nicio măsură împotriva domnului Grama Cezar.
În concluzie, la data de 30.06.2021 domnul Grama Cezar era Consilier Local în cadrul Consiliului Local al municipiului Câmpina, iar votul său a fost anulat în mod abuziv de către Secretarul General al municipiul Câmpina, incalcand prevederile capitolului II, art. 7, pct. 1 din Codul Administrativ, fapt ce a dus la transmiterea către Instituția Prefectului a Hotărârii nr. 85/30.06.2021 ca și cum ar fi fost aprobată, deși aceasta fusese respinsă cu 9 voturi pentru și 9 abțineri” – se arată în plângerea penală semnată de Grama și Sabo.

„Motivul pentru care am hotărât să depunem plângere penală este cât se poate de simplu: persoanele din Primăria Câmpina cu funcții publice importante și nu numai trebuie să respecte prevederile legale, mai ales când acestea sunt sarcini de serviciu” – a declarat Aron Sabo.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare