BREAKING NEWSȘtiri

Piața Centrală Câmpina a trecut în subordinea primarului Alin Moldoveanu

A treia încercare de desființare a Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare din Câmpina (SPAEPCA), înființat în anul 2005, i-a reușit primarului Alin Moldoveanu în ședința Consiliului Local de ieri, 29 martie, atunci când o nouă majoritate, creată conjunctural, formată din 11 consilieri municipali, i-a susținut proiectul de hotărâre.
Vă reamintim că propunerea edilului șef de desființare a acestui serviciu a fost respinsă la vot de către Consiliul Local atât în anul 2021 (cu 5 voturi pentru și 14 împotrivă), cât și în anul 2022 (cu 4 voturi pentru, 6 voturi împotrivă, 6 abțineri), aleșii locali motivând, între altele, că trecerea Piaței Centrale în subordinea primarului n-ar aduce niciun beneficiu real pentru comunitate, fiind doar un gest de răzbunare al lui Alin Moldoveanu, aflat în conflict deschis cu Marian Nistor, șeful Pieței la acea vreme.
Ce s-a schimbat între timp în percepția unora, nu știm, dar remarcăm faptul că de la un an la altul, fără nicio modificare în structura proiectului propus de primar, cinci dintre consilierii locali și-au schimbat opțiunea de vot în mod radical, fără nicio explicație. Este vorba despre: Marius Anghelescu – PMP, Valentin Crețu – USR, Viorica Vane – USR, Dan Nica – PNL, Florin Marcu – PNL.


Cei 11 consilieri locali care au votat pentru desființarea Serviciului Piața Centrală sunt următorii: Liviu Briciu și Cosmin Raț (POL), Costel Filip (independent), Marius Anghelescu (PMP), Valentin Crețu și Viorica Vane (USR), Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu și Loredana Iordache (Partidul Verde), Dan Nica și Florin Marcu (PNL).
Insistența primarului de a-și subordona acest serviciu public situat în punctul zero al Câmpinei a dată, iată, roade. Dincolo de miza politică a acestui transfer de putere, rămâne de văzut cum va reuși acesta să reorganizeze activitatea serviciului astfel încât să demonstreze concret afirmațiile făcute în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre: „Din analiza fondului de salarii întocmită de Direcția juridică, rezultă că prin desființarea serviciului se va realiza o economie la bugetul local de 620.000 lei anual, sumă estimată, luând în calcul faptul că în compartimentul funcțional care va prelua obiectivul de activitate al serviciului va fi prevăzut un număr mai mic de posturi, comparativ cu cel din structura actuală a acestui serviciu, reducându-se cu un număr de 9 posturi, activitățile suport urmând a fi preluate de celelalte structuri funcționale din cadrul Primăriei”.

4 Comentarii  

  1. 1. In acest moment sunt mai de „aplaudat” consilierii Briciu, Rat, Ionescu etc. care asa lingai cum sunt dar sunt constanti decat Cretu si Anghelescu pe care nu-i mai intelege nimeni.
    2. De ce nu ancheteaza presa din Campina interesele personale ale acestor consilieri care „s-au dat” de partea lu’ Moldoveanu? E clar ca au fost cumparati cu posturi, cu bani sau santajati. Chiar asa am innebunit cu totii de lasam sa se intample asa ceva?

  2. Gasca si „STAPANUL” sau suparat ca au pierdut si ultimul bastion!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! acu nu mai pot sa sif………… NIMIC sau aproape nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare