BREAKING NEWSȘtiri

PCC cere demisia președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu și verificarea averii lui Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei

VIDEO. Început de an furtunos pe scena politică și administrativă a județului Prahova. După anunțul DNA cu privire la suspiciunile de corupție la adresa liberalului Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova  și la interdicția acestuia de a-și exercita funcția timp de 60 de zile, politicienii din opoziție, fie la nivel județean, fie local, au transmis mai multe semnale publice în care îi cer acestuia demisia din toate funcțiile publice.
La Câmpina, Partidul Câmpina Curată a mers chiar mai departe, cerând în cadrul unei conferințe de presă organizată azi, 5 februarie, demisia în bloc a lui Iulian Dumitrescu, a lui Dumitru Tudone  – vicepreședintele CJ Prahova, dar și a Anei Maria Vasile – administratorul public al județului Prahova.

În contextul creat de recentele dezvăluiri ale mass-media cu privire la luxul pe care și-l permite Iulian Dumitrescu în calitatea sa de simplu funcționar al statului, Partidul Câmpina Curată a considerat oportun să tragă un semnal de alarmă cu privire la mai multe neconcordanțe sesizate în declarațiile de avere ale primarului Câmpinei, Alin Moldoveanu, în perioada 2012 – 2021. Liderul PCC, Rudolf Leica, i-a solicitat public primarului Moldoveanu să lămurească aceste discrepanțe din declarațiile de avere, considerând totodată că acestea ar trebui analizate și sancționate, potrivit legii, de către Agenția Națională de Integritate.
“D-l primar Moldoveanu, fără a avea declarate sume de bani în conturi și fără a înstrăina niciun teren sau vreo construcție dintre cele declarate, în interval de un an a reușit, probabil din salariul de bugetar și dintr-o chirie pe care o încasează, să cumpere două autoturisme de lux relativ noi ca an de fabricație” – a punctat, între altele, Rudolf Leica.   

Neconcordanțe au fost sesizate de cei de la PCC și la capitolul terenuri: „În Declarația nr. 20/24.06.2020, se menționează pentru prima dată un teren forestier cumpărat în anul 2007, în jud. Dâmbovița, deținut în cotă de ½ cu domnul, actual consilier local, Florin Marcu. Acest teren nu mai apare în declarațiile din 2020 la încetarea mandatului de primar al localitații Poiana Câmpina și la începutul mandatului la Câmpina, fiind din nou declarat în 2021. Același teren apare însă începând cu anul 2010 în declarațiile de avere ale celuilalt coproprietar, dl. consilier local Florin Marcu, ca fiind deținut împreună cu dl Moldoveanu” – subliniază Leica.

Facsimil din declarația de avere a lui Alin Moldoveanu, invocată de PCC

Liderul PCC a făcut în finalul conferinței de presă o evaluare a activității ”administrației Moldoveanu – Dobre – Prună”, despre care spune că „risipește 14.960.000 lei  finanțări din fonduri europene care se pierd pentru că mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene nu s-au finalizat până la 31 decembrie 2023”. „Putem suspiciona în mod rezonabil că situația a fost de fapt creată artificial chiar de către cei care primesc salariile majorate cu 75% pentru implementarea acestor proiecte, echipa condusă de domnii Moldoveanu și Dobre, din mai multe motive: să continue investițiile cu bani din bugetul local pentru a evita controlul autorităților europene asupra modului de cheltuire a banilor, să poată majora valoarea inițială a acestor investiții, chiar dacă nu este necesar, să inaugureze cu mare fast toate aceste investiții în anul electoral 2024, să poată încasa în continuare bonusul de 50%” – a mai spus Rudolf Leica.

Ce alte declarații a mai făcut liderul PCC vă invităm să urmăriți în înregistrarea video integrală a conferinței de presă de astăzi.

Un comentariu

  1. E un rest de la Mes Amis,un rest de la Carcioreanu jr,parca era asociat cu Costel Stefanovici, a vândut partea lui Marcu.Ii controlează pe Dobre,Pruna și Paraschiv dar cu Roberta ce faceți?Se executa ordinele de la Ploiesti de la Cosma prin Împăratul Ros!După 4 ani sa suflați in carioca decât în iaurt.Partidul Triștilor nu realizează realitatea.Ia sa fi fost în continuare Horica sa fi văzut ce dolce vita Se întorceau pe capete lumea acasă.Si fâșâieli că parcuri industriale,străinii testează piata,aceeași poziție în sediul mama e diferență uriașă salarială fata de filialele din Romania.Un străin nu îl umilești pe minim pe economie că un roman.Romanul răbda și înghite in sec.Si sindicatele sunt de forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare