BREAKING NEWSȘtiri

O nouă tentativă de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Câmpina

Ieri, 16 ianuarie, Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi s-a aflat, între altele, și aprobarea unui acord de parteneriat între Municipiul Câmpina, Consiliul Județean Prahova și comuna Bănești pentru construirea centurii de est a municipiului Câmpina.
Acordul a fost aprobat în aceeași zi și la nivelul Consiliului Județean Prahova. În referatul de aprobare la proiectul propus de Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, se specifică faptul că între obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea acestei investiții se numără și „legătura cu varianta ocolitoare Bănești-Valea Doftanei, ce va constitui un drum județean strategic“.
Centura de est a municipiului Câmpina va merge, practic, în paralel cu ruta Bănești – Valea Doftanei și ar urma să pornească din DN1 (Bănești), apoi pe malul râului Doftana spre Valea Doftanei.

Foto: Google Earth

„Prin realizarea acestei investiții se propune legătura între zona de est a municipiului Câmpina situată în vecinătatea bazinului hidrografic al pârâului Doftana și strada Izvoarelor -Zona EMON, precum și cu varianta ocolitoare Bănești – Valea Doftanei în zona de intersecție cu Calea Doftanei (pod Telega)” – mai precizează referatul. Documentul mai arată că „sunt propuse două benzi de circulație câte una pe sens, cu dimensionarea sistemului rutier proiectat pentru trafic intens și greu, în vederea asigurării continuității, siguranței și confortului traficului rutier, trotuare, acostamente și piste de biciclete; se vor studia două variante de traseu, minim două conexiuni cu intrare-ieșire către rețeaua stradală a municipiului Câmpina și conexiunile cu variantele ocolitoare Bănești-Valea Doftanei”.
Nu este pentru prima dată când se încheie astfel de parteneriate! Studii de fezabilitate plătite din bani publici s-au mai făcut în anii trecuți pentru ambele obiective. Degeaba! De data aceasta, autoritățile speră că vor obține fonduri europene pentru realizarea celor două rute ocolitoare care, dacă vor fi realizate, vor decongestiona traficul de pe DN1 și DN1A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare