BREAKING NEWSȘtiri

Monumentele naturale Babele și Sfinxul rămân în proprietatea orașului Bușteni

Într-un recent comunicat de presă, instituția Prefecturii Prahova vine cu precizări legate de soluția dată de Curtea de Apel Pitești, în dosarul nr. 4994/ 120/ 2015*, având ca obiect STABILIRE LINIE DE HOTAR între localitățile Bușteni și Moroieni: „Dosarul soluționat de Curtea de Apel Pitești nr. 4994/ 120/ 2015* vizează delimitarea teritorială dintre cele două localități, orașul Bușteni și comuna Moroieni, respectiv dintre cele două județe, Prahova și Dâmbovița, și nu dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele. Menționăm că limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu modifică ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/ 2001, prin care se atestă apartenența celor două monumente naturale – Babele și Sfinxul – la domeniul public al orașului Bușteni” – se arată în comunicat.

Prefectura Prahova vine cu asigurări în ceea ce privește dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele, care „nu a fost în niciun caz stabilit în favoarea comunei Moroieni”, subliniind totodată faptul că cele două simboluri naționale aparțin, în definitiv, tuturor românilor.

2 Comentarii  

  1. Cu alte cuvinte, cele două monumente naturale sunt proprietatea unui oras din Prahova dar se afla pe teritoriul unei comune din Dambovita. Noapte mintii. In realitate, toata tevatura asta penibila nu e decat in defavoarea celor doua monumente ale naturii si a Parcului Natural Bucegi, pentru care administratiile, de orice fel, nu fac nimic durabil. O punctare la obiect se poate citi aici: https://buceginatura2000.com/2022/09/29/parcul-natural-bucegi-tinta-pe-babele-si-pe-sfinx/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare