BREAKING NEWSȘtiri

„Legile pensiilor speciale și abuzului în serviciu, un joc murdar ce decredibilizează Parlamentul”

este de părere conferențiar universitar doctor Mihai Apostolache

Dezbaterile pe tema legii abuzului în serviciu s-au lăsat cu scandal ieri, 5 aprilie, în Parlamentul României, ocazie pentru politicienii puterii aflați la guvernare și cei din opoziție să-și arunce vorbe grele de la tribuna legislativului. Și asta în timpul în care o altă lege controversată, cea a pensiilor speciale, face de multă vreme obiectul criticilor Comisiei Europene care tot ieri a cerut modificarea ei de urgență și a atenționat România că se află în situația de a pierde sume importante din subvențiile europene dacă nu renunță să legifereze astfel de privilegii pentru o anumită categorie socială.
Invitat la emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL moderată de Florin Frățilă la Dada TV, conferențiar universitar doctor Mihai Apostolache, specializat în științe administrative și drept, a analizat critic cele două inițiative legislative, explicând, între altele, și motivele pentru care politicienii aleg să facă acest joc murdar sfidând opinia publică.
„Când trebuie să eliminăm privilegiile unora, găsim tot timpul motive să nu o facem. Ceea ce mă deranjează cel mai mult la această lege este faptul că politicienii includ și pensiile militare în categoria pensiilor speciale, ceea ce este o mizerie!” – a declarat între altele Mihai Apostolache.

Urmăriți mai jos un fragment dintr-o discuție mai amplă în care Mihai Apostolache vorbește și despre „politica fețelor ponosite”, o deviză a partidului România în Acțiune al cărui fondator este, dar și despre apropierea sa de Mircea Geoană, omul alături de care în urmă cu mai mulți ani punea bazele unei alte formațiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare