BREAKING NEWSȘtiri

La Câmpina s-a constituit Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran”

Confruntarea din Consiliul Local Câmpina pe tema celui mai controversat proiect al administrației publice locale, susținut de primarul Alin Moldoveanu, referitor la regenerarea urbană ce include și construirea unui pasaj subtean în centrul civic al orașului, a trecut începând de azi la un alt nivel odată cu lansarea oficială a Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran” care, potrivit susținătorilor săi, are drept scop principal opoziția față de construcția unui pasaj subteran și promovarea unor alternative mai bune”.
În acest sens, astăzi, 4 aprilie, inițiatorii acestui demers civic au susținut o declarație de presă și ulterior au răspuns întrebărilor ziariștilor pe această temă.

Publicăm mai jos integral declarația de presă a Grupului de Inițiativă Civică, precum și înregistrarea video a dialogului dintre ziariști și reprezentanții acestuia, respectiv Rudolf Leica (Partidul Câmpina Curată), Liviu Dumitrache (USR), Adrian Pițigoi (Partidul Mișcarea Populară), Dan Mușat (Partidul Social Democrat), Marian Nistor (Asociația pentru Câmpina), Ioana Iuga (reprezentant al societății civile), Livia Lupu (consilier local PSD), Aron Sabo (consilier local PMP). Aceștia au prezentat punctual aspecte referitoare la inutilitatea acestui proiect pentru Câmpina, dar și legate de legalitatea cheltuielilor publice pentru diverse documentații.

„Constituirea Grupului de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran” reprezintă o etapă importantă în încercarea de a influența deciziile autorităților publice cu privire la un anumit subiect de interes public. În cazul de față, grupul de inițiativă civică are ca obiectiv opoziția față de construcția unui pasaj subteran și promovarea unor alternative mai bune.
În acest sens, este necesară constituirea unui grup de inițiativă civică care să reprezinte interesele cetățenilor care se opun construirii pasajului subteran și să promoveze soluții alternative.
Noi, cetățenii preocupați de dezvoltarea durabilă a comunității noastre și de asigurarea unui mediu sănătos și sigur, ne-am unit pentru a constitui un grup de inițiativă civică care să militeze împotriva construirii unui pasaj subteran.

Obiectivele noastre sunt:

 • Oprirea proiectului de construcție a pasajului subteran în zona centrală a municipiului Câmpina;
 • Promovarea unor soluții alternative pentru îmbunătățirea circulației în zonă;
 • Asigurarea unei implicări active și responsabile a cetățenilor în procesul decizional privind dezvoltarea comunității.

Pentru a atinge aceste obiective, vom desfășura următoarele activități:

 • Adunarea semnăturilor cetățenilor care susțin oprirea proiectului de construcție a pasajului subteran și promovarea soluțiilor alternative;
 • Organizarea de dezbateri publice cu participarea celor interesați pentru a analiza alternativele la pasajul subteran și a propune soluții viabile;
 • Promovarea acțiunilor pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu și de siguranță publică legate de construcția pasajului subteran.
 • Colaborarea cu alte organizații și grupuri de inițiativă civică cu interese similare pentru a crește impactul acțiunilor noastre.

Prin această inițiativă, ne dorim să susținem și să promovăm valorile unei societăți democratice și responsabile, care să asigure protecția intereselor cetățenilor și a mediului înconjurător. În acest sens, ne angajăm să acționăm cu transparență și integritate, respectând legislația și valorile etice ale societății noastre”. 

6 Comentarii  

 1. Mă bucură apariția acestui grup,este necesar ca poziția ferma a majorității cetățenilor contra acestui proiect sa fie bine auzită !!!Așteptăm convocarea la orice acțiuni vor fi întreprinse .

 2. Nu se putea ca acest oras sa ramana așa!Nu se putea,avand in vedere trecutul sau, sa nu „germineze”un grup de initiativă,care sa arate tuturor ca acest proiect privind pasajul este impotriva intereselor campinenilor,este împotriva dezvoltarii orasului,pentru ca practic,timp de ani de zile,acesta va fi blocat,iar tinerii vor ingrosa si mai mult randurile celor care îsi vor cauta un loc de munca în alta parte.Este de ajuns sa vedem ce se intampla pe mai toate santierele din tara,ca aproape se dubleaza termenele de executie ale lucrarilor,iar calitatea de multe ori lasa de dorit,ca sa ne dam seama in ce epocă sumbra ar intra centrul urban al acestui areal cu traditie industrială seculară.

 3. Din pacate tot politicienii…aceasta grupare trebuia sa fie a oamenilor simpli dar pentru ca toata lumea doarme si se “ descurca” e bine si asa. De urmarit daca nu cumva vom asista , doar, la rafuieli politice.

 4. Disperat de aceasta initiativa care, sper, va arata ca majoritatea campinenilor nu doresc ditamai groapa in mijlocul orasului, primarul Moldoveanu ne trimte o scrisoare lacrimogena plina de osanale la adresa… lui!?!Se autointituleaza “ omul providential pentru Campina”, ne spune ca el este toata ziua prin oras…eu nu l-am vazut, ca este un adevarat Messia care va salva orasul. Am o intrebare: cat au costat aceste scrisori si cine le-a platit??? Am o mare banuiala ca nu va raspunde iar de platit tot noi vom plati aceste aberatii.

 5. Ce grup de inițiativa este acesta care astăzi umbla prin fata pieței centrale cu tabelul și coopta sa semneze numai cei care spuneau ,,nu pasajului,, dacă erai ptru pasaj nu erai trecut pe tabel.Oare asa se face un sondaj cu societatea civila?Lăsați oamenii sa-si spună părerea.Oare asa se fac tabelele și ptru crearea de formațiuni politice,etc.Haideti odată sa facem treburile asa cum vrem și noi oamenii acestor vremuri ca toate obiectivele propuse sa se realizeze spre binele celor care le susțin.Terminati odată cu mâncătorii politice și treceți la treaba căci sunt multe de făcut în urbea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare