BREAKING NEWSReportaje

IRINA CHIRA: de la Londra la Câmpina urmând calea artelor vizuale

Atrasă de artele vizuale încă de copil, câmpineanca Irina Chira a studiat și a profesat fotografia la Londra, acolo unde a lucrat în agenții foto și de design grafic de renume internațional, fiind la bază fotograf de portret, modă și fotografie conceptuală sau de artă.

Între participările cele mai importante ca fotograf se numără prezența la Premiile BAFTA, acolo unde a avut ocazia să fotografieze pe covorul roșu numeroși actori cunoscuți de la Hollywood. Editorialele sale foto au ajuns să fie publicate în reviste online de mare ținută precum Vogue Italia, dar și în reviste tipărite de profil.

 

O altă pasiune a Irinei Chira este teatrul, unele dintre cele mai frumoase colaborări foto avându-le cu casele de producție musicaluri din vestul Londrei. „Fotografia de teatru este specială și foarte plăcută. Am participat, și este în plan să mai particip ca fotograf, la Săptămâna Modei Londoneze. Lucrările mele au fost expuse în cadrul vernisajelor de fotografie în Londra” –  mărturisește artista.

După mulți ani petrecuți la Londra, Irina Chira a revenit la Câmpina, în orașul natal, unde a deschis IRI’s Foto Studio, în cadrul căruia are de gând să facă ce știe mai bine: fotografie de portret, modă, beauty, artă, precum și fotografie de familie cu tot ce cuprinde ea: bebeluși, maternitate, evenimente speciale. „De când m-am întors acasă, am avut colaborări ca fotograf de platou de film pentru un serial TV ce se va lansa în toamnă. Am ajutat micile firme locale, ce au shop online, cu poze de produs și am fotografiat evenimente. Sunt pregătită pentru cât mai multe colaborări frumoase” – spune Irina cu entuziasmul specific oricărui nou început.

Fotograf dedicat și pasionat, Irina se simte onorată de încrederea pe care oamenii i-o acordă atunci când îi solicită serviciile. „Se creează o legătură frumoasă între omul/ oamenii din fața camerei și fotograf. Îmi place să lucrez cu oameni mari, dar și cu cei mici, să surprind personalitatea, spiritul. Se spune că aparatul de fotografiat fură sufletul personajului din fața sa. Este ciudat, dar de multe ori văd în portretele surprinse de mine că se poate sa fie adevărat” – mai spune aceasta.

Pe Irina o puteți găsi la studioul ei din Câmpina, strada Bobâlna nr. 4. Fotografii din bogatul său portofoliu, realizat în urma a zece ani de experiență, găsiți pe site-urile: irinachira.com si irinachirafoto.format.com.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare