BREAKING NEWSȘtiri

Înființarea Centrului Cultural, din nou în dezbatarea Consiliului Local Câmpina

Joi, 31 martie, Consiliul Local Câmpina va analiza din nou oportunitatea înființării unui centru cultural, proiect introdus pe ordinea de zi de primarul Alin Moldoveanu pentru a doua oară, după ce anul trecut, în luna mai, proiectul a fost respins cu 13 voturi împotrivă și 5 pentru de aleșii locali.
Potrivit noii versiuni a proiectului de hotărâre, primarul Moldoveanu cere votul consilierilor locali pentru „reorganizarea unor instituții publice din subordinea Consiliului Local și preluarea activității unor structuri din aparatul de specialitate al primarului”. Cu alte cuvinte, noua instituție ce se dorește a fi înființată urmează să înglobeze Casa de Cultură „Geo Bogza”, Casa Tineretului, Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” și Centrul de Informare Turistică și va fi în subordinea directă a primarului.
Conform documentației anexate proiectului de hotărâre, central cultural cu sediul în strada Griviței 95, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, ar urma să aibă 20 de angajați și va fi finanțat din venituri proprii și subvenții de la bugetul local.
În forma supusă dezbaterii și aprobării Consiliului Local, noua instituție va fi condusă în primă fază, dacă va primi girul consilierilor locali, de un manager interimar numit de primar, până la alegerea managerului în urma organizării unui concurs de proiecte pentru ocuparea postului. Instituțiile cu personalitate juridică ce ar urma să fie reorganizate în urma înființării centrului cultural (Casa Tineretului și Casa de Cultură „Geo Bogza”) vor înceta să funcționeze începând cu data de 1 iunie 2022, se mai arată în documentația anexată proiectului.

De remarcat faptul că, spre deosebire de proiectul supus dezbaterii Consiliului Local în luna mai a anului trecut, versiunea actuală propusă de primar are câteva modificări interesante, cum ar fi de pildă faptul că, potrivit noii organigrame, centrul cultural va fi în subordinea directă a primarului, Consiliul Local nemaiavând niciun cuvânt de spus în activitatea acestuia. În plus de asta, dacă în vechea organigramă figurau 18 angajați, de data asta centrul ar urma să aibă 20 de angajați cu tot cu manager. Tot ca o noutate a noului proiect propus, din nou structură a centrului cultural ar putea face parte și Centrul de Informare Turistică.
Vă reamintim că dezbaterile politico-administrative pe tema înființării centrului cultural la Câmpina au început încă din ianuarie 2021, atunci când Liviu Briciu, consilier local din partea POL, a organizat în sala de sedințe a Primăriei o primă rundă de consultări cu reprezentanții partidelor în Consiliul Local, întâlnire la care a participat și primarul Alin Moldoveanu. Potrivit afirmațiilor de la acea vreme ale lui Briciu, unul din motivele pentru care dorea înființarea unui centru cultural era legat de managementul instituțiilor de cultură care din punctul său de vedere, în ultimii ani, a fost complet defectuos. Președinte al comisiei de cultură la acea vreme, Briciu declara: „La Câmpina cultura este la minus infinit și nu mai putem continua așa. Avem nevoie de profesioniști care să se ocupe de educație cultural în rândul copiilor și tinerilor. Nu mai este loc de diletantism”.
Inițiativia lui Briciu a fost preluată de primarul Alin Moldoveanu care își asumă acum pentru a doua oară proiectul de hotărâre în fața Consiliului Local.

3 Comentarii  

  1. Doresc sa adresez urmatoarea intrebare: de ce doamnele de la Biblioteca si domnii de la Centru de informare turistica si-au pastrat posturile si celelalte sunt scoase la concurs? Sa intelegem ca se triaza pilele: cei care inca au pile raman, ceilalti pleaca sau isi gasesc alte pile sa poata ramane si ei? Au timp toti pana se aproba proiectul! Alta intrebare: nu-s cam multe posturi la administrativ contabilitate ca nu prea mai inteleg cum o sa se faca cultura? Proiectul asta pare alta treaba facuta asa ca sa nu zicem ca n-a fost facuta sau ca sa se schimbe niste pile cu altele. Rog sa nu cenzurati comentariul!

  2. Posturile se vor scoate la ”concurs” si vor castiga cei care TREBUIE. Primarul trebuie sa-si achite niste datorii. Vin oamenii de la Ploiesti sa lucreze in Campina, prin transfer, bineinteles (oamenii lui DOBRE trebuie sa manance si ei). Asa ca trebuie sacrificati salariatii de la Casa de Cultura, Casa Tineretului si Piata. Traim in Romania si inca se FURA CA-N CODRU!

    1. SATANELOR ,nu va mai saturati de CIOLAN.Sa va faceti frati cu SCARAOTCHI si sa va scaldati in apele STIXULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare