BREAKING NEWSȘtiri

Două grădinițe din Câmpina, incluse într-un program de prevenire a bullying-ului

Salvați Copiii România, cu sprijinul Fundației OMV Petrom, desfășoară, în 60 de grădinițe din București și din țară, programul Să fim prieteni – Fără Bullying – un program de prevenire a bullying-ului, cu o metodologie dezvoltată de Mary Foundation și Salvați Copiii Danemarca.
600 de specialiști din grădinițe – educatori, directori și consilieri – au fost deja formaţi să utilizeze metodologia programului și, pe parcursul anului școlar 2023 – 2024, vor lucra cu 8.800 de copii preşcolari şi cu părinţii acestora pentru a crea comunităţi educaţionale incluzive şi sigure şi a-i ajuta pe copii să aibă relaţii pozitive.
Între cele 60 de grădinițe incluse în program se numără Grădinița cu program prelungit și program normal „Iulia Hașdeu” și Gradinita cu program prelungit nr. 9 din Câmpina, precum și alte patru din județul Prahova: Grădinița cu program normal Step by Step ,,Căsuța fermecată”, Poiana Vărbilău, Grădinița cu cu program prelungit nr. 38 Ploiești, Grădinița cu program prelungit nr. 2 din Filipeștii de Pădure și Grădinița cu program normal și program prelungit „Dandelion” din Băicoi.

Programul Să fim prieteni – Fără Bullying are la bază cercetãri de ultimã orã si este fundamentat pe patru valori – toleranțã, respect, grijã și curaj. Pentru implementarea programului, cele 60 de grădinițe beneficiază de formarea specialiștilor și primesc o valiză cu resurse ce conține instrumente educaționale specifice: ursulețul prietenos, ghiduri pentru specialiști, cărți cu activități, cartonașe de conversație, fișe cu exemple care stau la baza conversațiilor cu copiii.
„Fenomenul de bullying poate lua diverse forme și se manifestă și printre copiii mici din grădinițe, unde principala preocupare este dezvoltarea abilităților sociale. Este crucial să prevenim și să-i învățăm pe copii cum să fie empatici, de la vârste fragede, pentru a nu ajunge în situații critice. a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.
În iunie 2022, Salvați Copiii a realizat o consultare în rândul copiilor, iar rezultatele arată că incidența fenomenului a crescut față de 2016: 4 din 5 elevi afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, procentul elevilor care spun că au fost victime ale bullying-ului a crescut de la 29% în 2016 la 49% în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare