BREAKING NEWSȘtiri

Dezbaterile în Consiliul Local Câmpina, aruncate în derizoriu

Așa cum era de așteptat, după semnalele venite din partea politicienilor și a aleșilor locali, apărute în spațiul public în ultimele zile, ședința Consiliului Local desfășurată ieri, 31 martie, a fost una mai mult decât tensionată.  Dezbaterile pe marginea anumitor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, cum ar fi raportul anual al Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare – SPAEPCA (susținut de directorul Marian Nistor) ori înființarea Centrului Cultural, s-au transformat în dispute aprige între consilieri, pe  de o parte, și între primarul Alin Moldoveanu și consilieri pe de altă parte.

Apogeul tensiunilor a fost atins la finalul ședinței, la punctul Diverse, atunci când directorului Pieței Centrale, Marian Nistor și administratorului public, Adrian Dobre li s-au cerut demisiile și când mai vechea răfuială dintre Andrei Duran (consilier PSD) și primarul Alin Moldoveanu a atins noi cote.

Liviu Briciu, consilier local din partea POL, l-a invitat pe Marian Nistor să ofere explicații legate de modul în care a obținut postul de director al SPAEPCA în anul 2005. Briciu a invocat în acest sens un raport trimis de către executivul Primăriei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local în care sunt prezentate informații care aruncă o umbră de îndoială asupra legalității desfășurării concursului prin care Nistor a obținut funcția pe care o deține și în prezent.  „Concursul a fost organizat în baza prevederilor legale incidente în acel moment, drept dovadă și rapoartele juridice favorabile care au fost încheiate la acel moment. Dacă d-voastră contestați acele rapoarte juridice, înseamnă că de fapt contestați profesionalismul oamenilor care au încheiat acele procese verbale și acele rapoarte la momentul 2005. Unii dintre ei lucrează și acum în Primărie și bănuiesc că pot fi întrebați. Am depus documentația conform cerințelor concursului și am depus o diplomă de licență conform anunțului respectiv” – a spus Marian Nistor.

La rândul său, Andrei Duran le-a prezentat colegilor consilieri o situație care se referă la faptul că pe teritoriului municipiului Câmpina ar exista o rampă neautorizată de deșeuri provenite din construcții și l-a acuzat pe administratorul public Adrian Dobre că ar fi oferit informații eronate într-un răspuns oferit Gărzii de Mediu, care a fost sesizată de un cetățean în acest sens. Un motiv suficient pentru ca primarul Alin Moldoveanu să ia foc. În încercarea sa de a-i lua apărarea lui Adrian Dobre, acesta a divagat de la subiect și s-a angajat ferm să nu mai discute niciodată cu Duran: „D-voastră ați încercat să atacați partea administratorului public în condițiile în care ați votat astăzi trei proiecte de hotărâri cu privire la atragerea de fonduri europene de valori milioane de euro, la care domnul administrator public  este parte integrantă. D-voastră n-ați adus la bugetul local nici măcar banii pe apa pe care ați consumat-o la fiecare ședință!” – a spus edilul șef.

Urmăriți în continuare înregistrarea video a ultimei părți a ședinței Consiliului Local Câmpina, în care puteți vedea secvențe memorabile ce frizează uneori ridicolul. Veți vedea care au fost motivele pentru care Roxana Gheorghe (Partidul Verde) a cerut demisia lui Marian Nistor, ce l-a determinat pe consilierul Andrei Duran să ceară, la rându-i demisia administratorului public Adrian Dobre, precum și reacția vehementă a primarului Alin Moldoveanu față de cererea social-democratului.

(Înregistrarea video a întregii ședințe poate fi urmărită AICI)

3 Comentarii  

  1. O chestie e clara: Moldoveanu vrea sa faca la noi in Campina cum facea la Poiana, sa-si puna apropriatii in functii cheie si sa aiba monopolul economic. E f simplu, e foame de bani si sageata Dobre este omul perfect pt asta. Si chestia cu Nistor e penibila, piata centrala este super ok din toate punctele de vedere (merge insa o parcare mai mare), majoritatea bucurestenilor care se duc pe dn1 spre munte opresc aici, multi ploiesteni chiar vin aici la noi. Circ penibil..

  2. Amenintari, defaimare si intimidare, cele trei ingrediente ale unei campanii de kompromat.Lucrare de “ inteligence”pentru a compromite un om, orchestrata de securisti resapati.De altfel atat primarul cat si consiliera Roxana Gheorghe sunt absolventi ai studiilor de “securicitate”la Colegiul National de Aparare, acea trambulina de parvenire pentru politicieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare