BREAKING NEWSȘtiri

Consilierul local Liviu Briciu, reclamat la Agenția Națională de Integritate

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de ieri, 28 iunie, i-a adus consilierului POL Liviu Briciu pe lângă o serie întreagă de reproșuri în ceea ce privește situația spațiului pe care îl deține închiriat pentru activitatea Club Live la Casa Tineretului și o plângere la Agenția Națională de Integritate.
Anunțul a fost făcut de Andrei Duran, consilier din partea PSD, care și-a asumat public demersul, explicând și motivele pentru care a decis să sesizeze ANI. „Am sesizat Agenția Națională de Integritate pentru că domnul consilier local Briciu și-a folosit poziția și accesul la anumite informații pentru a-și crea un folos material, încălcând astfel prevederile legii. În prezent ocupă acel spațiu de la Casa Tineretului în mod ilegal și abuziv. Un motiv în plus este și faptul că mulți câmpineni și-ar fi dorit să plătească chirie de doar câțiva lei pe metru pătrat pentru un spațiu într-o instituție publică de peste 200 de metri. Sunt mai multe implicații juridico-legale în acest caz și sper ca instituțiile statului să facă lumină” – ne-a declarat Andrei Duran.

 „ (…) domnul Briciu Liviu Mihai, în dubla sa calitate de consilier local și asociat unic/ administrator de firmă, a încălcat prevederile art. 228 din OUG 57/ 2019, respectiv prevederile Legii 161/ 2003” – se arată, între altele, în sesizarea depusă de Andrei Duran, pe care o puteți citi integral AICI.
În cadrul discuțiilor din Consiliul Local pe această temă, Liviu Briciu și-a rezervat dreptul la tăcere, având în vedere restricțiile legale care obligă orice ales local să nu participe la vot și nici la dezbaterile proiectelor de hotărâre în care are un interes direct.
I-am cerut și consilierului Liviu Briciu un punct de vedere cu privire de situația creată, însă până la publicarea articolului de față acesta nu a răspuns solicitării noastre, declarând în schimb că își va exprima oficial un punct de vedere cât de curând.

Urmăriți în continuare fragmente video preluate din transmisia live a ședinței Consiliului Local din 28 iunie 2023, asigurată de Primăria Câmpina, în care este surprins momentul în care Andrei Duran anunță faptul că va sesiza ANI și arată și motivele pentru care face acest lucru.

2 Comentarii  

  1. E grav daca are dreptate consilierul PSD, e grav mai ales ca Briciu a pozat dintotdeauna in aparatorul patriei si mireasa neprihanita. Daca asa e, demisia!

  2. Demisia, de onoare!?!, ar trebui să își dea întregul Consiliul Local+ primarul .În aproape 3 ani nu au făcut absolut nimic…doar au aprobat o mare groapă, numită pompos pasaj .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare