BREAKING NEWSȘtiri

Congres de fuziune în PNȚ Maniu Mihalache

Sâmbătă, 1 octombrie, la Muzeul Țăranului Român, în prezența a 237 de delegați din toată țara, a avut loc congresul de fuziune a PNȚ Maniu Mihalache (PNȚMM) și a Partidului Corectei Guvernări (PCG), formațiuni politice desprinse din fostul PNȚCD.
În urma votului majorității delegaților prezenți al congres, Iuliana Gorea Costin, diplomat originar din Basarabia, a fost aleasă în funcția de președinte al PNȚMM, iar Mircea Taloș, reprezentantul filialei Bistrița Năsăud, cea mai bine organizată din țară, singura care a depus liste complete de candidați la alegerile locale din 2020, a fost ales președinte executiv.

Din partea organizației încă active de la Câmpina au participat la congres președintele filialei locale, dr. Maria Zaharia și Eugen Voicu.
La finalul congresului, noua conducere a PNȚ Maniu Mihalache a depus coroane de flori, omagiind memoria înaintașilor Iuliu Maniu și Corneliu Coposu.

Citiți în continua Rezoluția congresului de comasare a PNȚMM cu PCG din 1 octombrie 2022:

”Renașterea Spirituală și Reîntregirea Națională României
Convinși că România are nevoie de o Renaștere spiritual-morală,
Conștienți că, după intrarea în ALIANȚA NORD ATLANTICĂ și în UNIUNEA EUROPEANĂ, obiectivul prioritar al națiunii române este RENAȘTEREA SPIRITUALĂ și REÎNTREGIREA NAȚIONALĂ,
Încrezători că, prin re-unirea partidelor și mișcărilor creștin-democrate și conservatoare, prin implicarea în viața politică, a creștinilor, a oamenilor-de-bună-voință, a patrioților responsabili se poate îmbunătăți viața socială și clasa politică din România,
Având astăzi încă o dată confirmată importanța esențială pentru România de apartenență la  sistemul de valori europene,
Salutând că lumea occidentală democrată  înțelege astăzi mai bine realitățile din Centrul și Estul Europei, inclusiv necesitatea eliminării consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov,
Conștienți că unirea este singura opțiune reală pentru protejarea românilor din Republica Moldova, iar  amenințările la care suntem martori astăzi nasc noi oportunități,
Considerăm că  idealul Unirii românilor este dezideratul nostru care se cere îndeplinit, inițiativa urmând să vină de la autoritățile dintre  Nistru și Prut, iar răspunsul ferm și rapid de la București.
Așa să ne ajute Dumnezeu !
Congresul de comasare al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache cu Partidului Corectei Guvernări cere noii Conduceri a Partidului:

  1. Să acorde atenție prioritară renașterii spiritual-morale a concetățenilor noștri și a clasei politice.
  2. Să promoveze constant mesaje și acțiuni menite să restabilească cât mai curând Unitatea Națională și Reîntregirea Teritorială .
  3. Să acționeze pentru reunirea tuturor forțelor creștin-democrate și conservatoare.
  4. Să continue, cu mai multă stăruință, procesul de creare de organizații și nuclee ale partidului în toate județele Țării.

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare