BREAKING NEWSȘtiri

Câmpina va primi fonduri nerambursabile în cadrul programului european ELENA

Consiliul Județean Prahova a aprobat lista localităților care vor primi fonduri nerambursabile pentru proiecte de eficientizare energetică a mai multor clădiri publice. Câmpina a fost inclusă în această listă cu finanțare de până la 90% din cheltuielile eligibile pentru documentația proiectului în vederea eficientizării energetice a trei clădiri publice, respectiv Grădinița nr. 3, Grădinița nr. 8 și Creșa Municipală.
– 12 oraşe şi comune din Prahova urmează să primească finanţări nerambursabile pentru pregătirea unor proiecte de eficientizare energetică a 26 de clădiri publice, prin programul ELENA – European Local Energy Assistance, derulat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Prahova. Acestea sunt situate în localitățile Ploiești, Câmpina, Băicoi, Breaza, Bușteni, Urlați, comunele Aluniș, Bertea, Drajna, Gura Vadului, Predeal Sărari și Valea Călugărească.
– ELENA este un program european care vizează, prin asistenţă tehnică, să sprijine administraţiile regionale sau locale la accelerarea programelor de investiţii în domeniul eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabile. Finanţarea programului este bazată pe un Acord semnat între Banca Europeană de Investiții (BEI) și Comisia Europeană (CE) și are ca scop pregătirea de proiecte în domeniul eficienței energetice și a transportului public.
–  cele 12 autorităţi publice locale din judeţ vor primi bani de la BEI pentru a pregăti proiectele de reabilitare energetică, lucrări ce ar urma să se deruleze în viitoarea sesiune de programare.
Contractul de finanţare dintre ADR Sud-Muntenia şi Banca Europeană de Investiţii a fost semnat deja, în decembrie 2021, şi asigură fonduri pentru servicii de întocmire a auditului energetic, expertizei tehnice și documentației de avizare a lucrărilor de intervenție.
Lista finală a clădirilor pentru care vor fi realizate aceste operaţiuni, premergătoare lucrărilor de renovare în vederea creşterii eficienţei energetice, a fost aprobată de către consilierii judeţeni în şedinţa extraordinară din 2 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare