BREAKING NEWSȘtiri

Căminele de bătrâni, luate la control în județul Prahova!

„Începând de astăzi, în județul Prahova, comisii mixte de control vor verifica centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor” – anunță Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.
Un fel de „Pregătiți-vă, venim în control!” adresat responsabililor celor 67 de centre rezidențiale din județ destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și celor destinate copiilor.
Decizia de a efectua controale în județul Prahova vine pe fondul celor întâmplate recent în județul Ilfov, acolo unde au fost descoperite nereguli grave la mai multe cămine pentru bătrâni.
Cel mai probabil bine intenționat, prefectul Daniel Nanu promite: „Vom avea toleranță zero față de orice fel de neregulă identificată, vom sancționa dur abuzurile și nu vom accepta derapaje de la legislație”.

Numai că, în astfel de situații, un control anunțat este egal cu zero, după cum s-a dovedit în nenumărate rânduri până acum. Astfel de verificări anunțate, practic o punere în gardă a celor care urmează să fie verificați, au condus inclusiv la situația care a fost descoperită în „azilele groazei” din județul Ilfov, acolo unde bătrânii erau torturați, înfometați și jefuiți.
Potrivit aceluiași comunicat de presă, șase echipe mixte formate din din reprezentanți ai structurilor județene din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă,  Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor efectua zilnic controale la cele 67 de centre identificate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.
La sfârșitul săptămânii, Prefectura Prahova va întocmi un raport cu rezultatele verificărilor și cu problemele identificate.

Un comentariu

  1. Zero barat, ciolacu @ company se fac de ras si cheltuiesc aiurea banii. Toate azilele sunt acum “ parfum” dar peste 2-3 saptamani vor mirosi din nou ca inainte. Adica a rahat! Vai tara asta, este condusa de peste 30 de ani de niste neica nimeni care isi zic politicieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare