BREAKING NEWSȘtiri

AUR Câmpina, atac dur la adresa primarului Alin Moldoveanu!

Proiectul privind bugetul public al Câmpinei pentru anul 2024, propus de echipa condusă de primarul Alin Moldoveanu și susținut de o bună parte dintre aleșii partidelor repreprezentate în Consiliul Local, naște vii polemici în mediul politic. Cea mai recentă reacție critică, din acest punct de vedere, este cea a reprezentanților filialei locale a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de Alexandru Serghei Anghel.
Într-un recent comunicat de presă, AUR Câmpina îl atacă dur pe primarul liberal Alin Moldoveanu, căruia îi reproșează, între altele: “Există niște firme de casă ale actualului primar care trebuie alimentate inclusiv în ultimul an de mandat al acestuia cu bani de la bugetul local Câmpina?! Nu vrem să mai facem referire la aceeași categorie de servicii în ceilalti 3 ani anteriori de mandat al acestei administrații pentru care la momentul oportun se vor da explicații”.
Proiectul de buget al Câmpinei pentru anul 2024 a fost supus dezbaterii publice, pe site-ul Primăriei, în intervalul 15 – 25 ianuarie, perioadă în care cetățenii puteau depune contestații. Astăzi, de la ora 17.00, la Casa Tineretului, Consiliul Local se întrunește în ședință extraordinară pentru a dezbate proiectul propus spre aprobare de primarul Alin Moldoveanu.

Redăm mai jos comunicatul de presă semnat de biroul de comunicare al AUR Câmpina

”Punctul de vedere al Alianței pentru Unirea Românilor – Câmpina, referitor la Bugetul propus de Administrația Locală, aferent anului 2024
Este dezarmant să parcurgem  propunerea de buget de venituri și cheltuieli aferent anului 2024 pentru Municipiul Câmpina și să constatăm că cifrele afișate la prima vedere, deși par atractive pentru votanți, ele practic reprezintă interesele personale și de grup ale primarului actual.
În concret, la acest moment ne oprim la Anexa 2A, cea referitoare la Lista de investiții cu finanțare parțială sau integrală de la bugetul local și avem mai multe neclarități:
Din cele 107 linii bugetare prevăzute de cheltuieli, peste 60% o reprezintă categoria de cheltuieli constituită din realizarea de: studii de fezabilitate, documentații tehnice, studii de oportunitate, consultanțe tehnice, verificare verificatori, servicii de management, puz-uri, studii de proiectare, scriere cereri de finanțareși alte servicii conexe, etc.
Din aceasta structură de cheltuieli de investiții rezultă o întrebare legitimă:
Există niște firme de casă ale actualului primar care trebuie alimentate inclusiv în ultimul an de mandat al acestuia cu bani de la bugetul local Câmpina?! Nu vrem să mai facem referire la aceeași categorie de servicii în ceilalti 3 ani anteriori de mandat al acestei administrații pentru care la momentul oportun se vor da explicații.
Constatăm că anul 2023 s-a închis, din punct de vedere al implementării  proiectelor pe fonduri europene angajate, cu un deficit în bugetul local de aproximativ 15 milioane de lei, din cauza incompetenței echipei actuale de implementare pe care primarul a delegat-o și o promoveaza asiduu, situație care, practic, a împovărat locuitorii municipiului Câmpina la plata acestei sume importante. Ne întrebăm: ce performanță poate să aibă această echipă condusă de primarul actual în gestionarea cu succes a tuturor proiectelor viitoare pe fonduri europene astfel încât să nu fie afectat bugetul local?!!!
În acest context,  Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) apreciează că propunerea de buget actuală nu reprezintă, în concret, nevoile tuturor locuitorilor din municipiul Câmpina și avem suspiciuni rezonabile cu privire la destinația sumelor aferente multor linii bugetare.
Având în vedere tratarea în condiții de dispreț în cheltuirea banului public și pe fondul generat de nemulțumirea cetățenilor municipiului, organizația AUR Câmpina consideră că locuitorii acestui municipiu nu vor mai putea fi păcăliți să-l aleagă pentru un nou mandat pe acest primar”.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare