BREAKING NEWSInterviuri

Argumente pro și contra proiectului de buget al Câmpinei pentru anul 2023

Mai sunt doar două zile până când expiră termenul stabilit de autoritățile locale până la care cetățenii municipiului Câmpina și organizațiile civice interesate mai pot formula contestații ori propuneri cu valoare de recomandare cu privire la proiectul bugetului public pentru anul 2023 propus de primarul Alin Moldoveanu și echipa sa. În perioada 4-20 ianuarie proiectul de buget a fost publicat spre consultare pe site-ul Primăriei Câmpina, la sediul Direcției Economice și la sediul Primăriei.
Vă reamintim că în urmă cu o săptămână am analizat pe scurt câteva aspecte legate de acest proiect, referitoare, în principal, la cheltuielile cu salarizarea personalului din administrație, cu funcționarea autorităților publice, cu asistența socială și investițiile din fonduri proprii sau europene.
Pentru o cât mai completă informare a cetățenilor interesați, publicația noastră continuă demersul jurnalistic de a oferi informații cât mai cuprinzătoare referitoare la proiectul de buget al Câmpinei pentru anul 2023.


În acest sens, am lansat invitații de a participa la o serie de emisiuni de analiză pe marginea proiectului de buget tuturor formațiunilor politice reprezentate în Consiliul Local, consilierului independent Costel Filip, dar și primarului Alin Moldoveanu. Până în acest moment, singurii care au răspuns invitației sunt trei dintre liderii politici locali ai partidelor ce sunt reprezentate în Consiliul Local: Liviu Dumitrache (viceprimar și președinte USR Câmpina), Dan Ioan Mușat (președinte PSD Câmpina) și Adrian Ioan Pițigoi (președinte PMP Câmpina). Din partea societății civile a fost prezent Marian Nistor, președintele Asociației pentru Câmpina.
Celelalte formațiuni politice care nu au răspuns încă invitației, inclusiv primarul, sunt așteptate în continuare la dezbateri înainte ca bugetul să fie supus spre aprobare în Consiliul Local.

Declarații:

Liviu Dumitrache, viceprimarul municipiului Câmpina: „Eu nu fac parte din administrația Dobre – Moldoveanu, nu am fost invitat să particip la elaborarea bugetului! Este un management defectuos. Ordonatorul de credite, cel care semnează în Primărie, este administratorul public Dobre, nu primarul Moldoveanu! Angajații administrației au ajuns să care pianul sau podiumuri de premiere prin oraș în loc să-și facă treaba pentru care sunt plătiți!”

Adrian Ioan Pițigoi, președinte PMP Câmpina: „Nu există soluții pentru rezolvarea locurilor de parcare în oraș! Alt minus grosolan și repetitiv, în fiecare an, este alocarea de resurse financiare într-un mod mârșav către consultanță, fel de fel de expertize și studii de fezabilitate, bani aruncați pe geam!”

Dan Ioan Mușat, președinte PSD Câmpina: „A învățat să umfle bugetul din vremea în care era consilier personal al fostului primar Horia Tiseanu. Mă întreb de ce a prins în buget cheltuieli referitoare la PUZ-ul cu pasaj subteran din moment ce acesta a fost respins de Consiliul Local?!”

Marian Nistor, președinte Asociația pentru Câmpina: „Nu am identificat niciun proiect care să genereze locuri de muncă pentru ca tinerii să se poată întoarce în oraș. Și-atunci, de unde să avem noi venituri mai mari pentru comunitate? Lipsește capacitatea de a identifica soluții economice pentru Câmpina”.

Vă invităm să urmăriți în continuare emisiunea de analiză a proiectului de buget în care cei patru invitați au prezentat argumentele pro și contra proiectului de buget propus de primarul Alin Moldoveanu și echipa sa, dar au adus și critici pe alocuri foarte tăioase în ceea ce privește anumite prevederi bugetare. Aflăm totodată aspecte mai puțin cunoscute din culisele activității de zi cu zi a primarului Alin Moldoveanu și a subalternilor din echipa sa, precum și care vor fi opțiunile de vot ale USR, PSD și PMP în Consiliul Local în ceea ce privește bugetul.

7 Comentarii  

 1. Cum spunea dl. Musat: multe se pot face de angajati, nu se dau bani pe consultanta si daca se dau bani pe consultanta, sa se concedieze angajatii. NU poti plati si un angajat si o firma pentru acelasi lucru. Asta inseamna risipa si nesimtire la adresa locuitorilor platitori de taxe.

 2. Tare as fi curios sa vag cum alcatuiesc un buget domnii Musat, Pitigoi & Compani-domni este mult spus, sa nu uitam ce a facut dl. Pitigoi in administratia Tiseanu iar acum vine si spune ca face si drege……………TOT CA ATUNCI???????

 3. Se traduce toate astea prin neputință.Atat cei pro pasaj cat si contra de ce nu dau o mana de ajutor la construirea lui.Se pare ca este o lucrare de interes national.Proiectul lu Moldoveanu,sanchi.Daca de la Bucuresti se doreste ceva aduc vitnamezi care sa lucreze la 3 schimburi si e gata in max 2 ani.La noi e 2 cu sapa 4 cu mapa.Atat la stat cat si la privat.Pe vremea impuscatului te calcai in fabrica pe bombeuri dar lumea avea servici.Libertatea si anti cenzura duce la ceea ce vedem astazi: prostituție,droguri….auzeai pana in 89 toate aberatiile cotidiene!

 4. Ptr Paul: administrația locală poate fi frumoasă și ușoară dacă o faci cu bună credință și dacă asculți de specialiștii din subordine dar și de ceilalți actori politici. Era dictatorilor în Europa s-a terminat

  1. Si cu o administratie PSD sau lica PMP ar fi frumoasa si usoara???????????????????????? hai sa ne uitam totusi cine este in spatele acestui „PSD si PMP&Co”
   Eu nu sunt un sustinator al administratiei actuale dar cu ce am vazut si la ceilanti……………………. lasa mult de dorit. Ai zis ca sa asculti de specialisti din subordine, tu ai asculta de un maistru militar????????? sau de unul care a adus fonduri europene si lucreaza pentru acest lucru?????????

 5. Combinatiile cu studiile de fezabilitate si costurile cu consultanta sunt patentate la Ploiesti, e una dintre cele mai usoare modalitati ca sa sifonezi bani. Sa ii pupe mana fostului primar ca exista un buget atat de mare si ca majoritatea proiectelor unde se lucreaza sau s-a lucrat (Voila, Calea Doftanei, Hasdeu, sala de sport, gradinita noua etc) au fost incepute in mandatului acestuia.
  Si @Paul, cand era vice Pitigoi era curat in oras, toate parcurile aratau tipla, omul chiar isi facea treaba.
  PS: dintre toti actorii de pe marea scena politica a Campinei cel mai penibil este fostul jandarm sef Musat, care a fost putin si pe la PNL si care cand zice ca se umfla bugetul ar trebui sa se gandeasca ca asa face si el cu onorariile nesimtite.. hahal oras.. #nuvrempasaj #campinafaraintelectuali

  1. Mă întreb si ca mine multi(cred),ce fel de partid este cel VERDE,care votează acest buget,fară sa fie alocată vreo sumă,care sa conteze,pentru PANOURI FOTOVOLTAICE,caci pentru megapasajul rutier subteran a votat cu doua maini,de parca aceata ar fi aspirator de CO2 😁 sau „codoi”,cum spunea chimista de renume mondial.Florine,Calinescule ce-ai facut cu partiduletul tau,l-ai dat la pelicani!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare