BREAKING NEWSȘtiri

Amenzi de 750.000 lei în prima zi de verificare a azilelor de bătrâni din Prahova

Începând de ieri, 10 iulie, comisii mixte formate din reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au început efectuarea de controale la centrele ce oferă servicii de tip rezidențial din județ.
„Pe parcursul zilei de ieri au fost verificați 8 furnizori cu un total de 14 obiective (mai multe puncte de lucru/ furnizor) din localitățile Bușteni, Sinaia, Breaza, Câmpina, și Băicoi, Scorțeni, de către 6 echipe mixte (un total de 60 de inspectori) care au constatat deficiențe precum:
– lipsa autorizațiilorde securitate la incendiu;
– lipsa controalelor medicale pentru angajați;
– spații neigienizate corespunzător;
– colectare necorespunzătoare a deșeurilor menajere;
– personal de specialitate subdimensionat raportat la numărul beneficiarilor;
– lipsa licențelor de funcționare (a fost prezentată documentație în vederea îndeplinirii procedurii de acreditare și licențiere);
– nerespectarea condițiilor de păstrare a alimentelor sau depozitare necorespunzătoare a acestora;
– sume încasate nefiscalizate;
– lipsa planurilor de pază și a sistemelor de supraveghere;
– lipsa de la punctul de lucru verificat a evidențelor orelor de muncă prestate” – se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.
Fiind identificate doar probleme de natură contravențională, ce nu impun suspendarea activității, au fost aplicate amenzi însumând aproximativ 750.000 lei, fiind totodată dispuse măsuri de remediere a problemelor identificate.
Centrele din județul Prahova care au fost verificate in cursul zilei de ieri, 10 iulie, sunt următoarele:
1. Casa Seniorilor, Casa Seniorilor 1, Casa Seniorilor 2 din Bușteni
2. Căsuța Bunicilor (3 puncte de lucru) Sinaia
3. Cămin de Bătrâni Breaza
4. Casa Toma Breaza
5. Conacul Bunicilor C12 si C13 Campina
6. Casa Bunicilor Campina
7. Centrul Rezidențial de Asistenta si Reintegrare Sociala a persoanelor fără adăpost Campina
8. Centrul de îngrijire si asistenta pentru persoane adulte cu handicap Liliesti
9. Centrul de îngrijire si asistenta pentru persoane adulte cu handicap Mislea

2 Comentarii  

  1. Praf in ochii contribuabililor. Demiteri , nu de onoare pentru ca nu exista asa ceva, la cel mai nivel( ministri de la munca, interne, justitie, familie, primarii…),dosare penale , judecarea celor vinovati in regim de urgenta, inchiderea acestor adevarate lagare ale groazei, maturarea armatei de bugetari care ar fi trebuit sa verifice periodic aceste spatii… cam asta ar putea fi facut. Dar nu se va intampla absolut nimic, politrucii se apara unii pe alti iar cei din esaloanele 2 si 3 stiu ca au protectie la nivel inalt. Cat despre anchetele politiei si justitia din Romania astea sunt doua glume proaste.Deci nu se va intampla absolut nimic.

    1. Să vedem când va mai fi următorul control . Trebuia să moară de foame niște amărâți că să se mobilizeze și ei . Greață totală! 🤮🤮🤮🤮🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare