BREAKING NEWSȘtiri

Adrian Năstase a donat comunei Cornu o colecție ce cuprinde 361 bunuri culturale

Zilele trecute, Adrian Năstase, fost premier al României, a finalizat la Câmpina autentificarea unei generoase donații în scopul înființării unui muzeu în comuna Cornu. Informația a fost făcută publică de însuși Adrian Năstase, primul cetățean de onoare al comunei Cornu, unde deține un domeniu impresionant: „Zilele trecute, soția mea și cu mine am mers la un notariat din Câmpina, împreună cu primarul Cornel Nanu, pentru a finaliza autentificarea donației unei colecții de 361 bunuri culturale pentru realizarea unui muzeu care să adăpostească aceste lucrări în comuna Cornu”.

Donația constă din: 149 de hărți, gravuri, xilogravuri, litografii și desene; 90 de caricaturi politice antebelice sau recente; 102 desene, gravuri, litografii realizate de Jules Pascin; 20 de albume de artă despre Jules Pascin, inclusiv catalogul raisonne, în 5 volume, realizat de Abel Rambert (1987-1990).
După finalizarea lucrărilor de amenajare a clădirilor primăriei, autoritățile vor decide locul ideal pentru instalarea și expunerea colecției.

Un comentariu

  1. Căte sunt fake-uri? În tovarășul Adrian Năstase nu poți să ai încredere. Este genul care îți fură scaunul pe care stai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare