BREAKING NEWSȘtiri

Administrația locală câmpineană continuă să majoreze impozitele pentru imobilele neîngrijite aflate în intravilanul orașului

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc marți, 29 noiembrie, se află și patru proiecte de hotărâre inițiate de primarul Alin Moldoveanu care se referă la majorarea impozitelor pe clădire pentru patru imobile situate în intravilanul localității la care s-a constatat fie o stare avansată de degradare, fie că nu sunt întreținute în mod adecvat.
Este vorba despre o clădire situată în strada A.I. Cuza, aparținând societății Electromontaj, despre o casă aflată pe strada Avram Iancu (proprietar Ileana Hogea) și de imobilul fostei grădinițe din strada Griviței (proprietar Elena Bahnă), pentru fiecare propunându-se o majorare cu 200% a impozitului datorat aferent anului 2023.
Un alt imobil pentru care se cere, de această dată, majorarea cu 400% a impozitului aferent anului 2023 este situat în strada Sondei (proprietar Laurențiu Vasile Ionescu).

Nu este prima dată când administrația locală recurge la amendarea celor care nu își îngrijesc proprietățile.
Potrivit regulamentului votat de Consiliul Local Câmpina anul trecut, o comisie special constituită, formată din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi Serviciul APL – Registrul Agricol, efectuează periodic controale şi verificări pentru identificarea acelor imobile și terenuri îngrijite necorespunzător, după care proprietarii sunt notificați ca într-un termen stabilit să efectueze lucrările de întreținere necesare. Proprietarii care nu se conformează și nu efectuează lucrări de consolidare, reparații curente și de întreținere vor avea de plătit un impozit majorat cu până la 500%, în funcție de evaluarea făcută de comisie.
Potrivit fișei de evaluare, se fac constatări la acoperișuri, fațade, jgheaburi, la elementele de tinichigerie și tâmplărie, la pereți în ceea ce privește clădirile, iar în ceea ce privește terenurile se face o evaluare a aspectului acestuia ce vizează împrejumuirea deficitară ori depozitarea de deșeuri sau vegetație abundentă.
De reținut faptul că majorarea impozitului pe clădirile/ terenurile neȋngrijite nu ȋnlocuieşte sancţiunile şi nici nu exonerează de răspundere ȋn ceea ce priveşte aplicarea altor prevederi legale în materie.

5 Comentarii  

  1. Așa este se pe str Tirnava Mare Nr 8 un garaj lăsat de proprietari neîngrijit care sta sa cada iar pe proprietari nu-i interesează iar mie Ami afectează locuința.am făcut demersuri personal la dv domnule primar au venit oamenii dv au defrișat, dar ce vom face în continuare?chear nu se poate face nimic pentru aceste ființe delăsătoare?

  2. Spatiile aparținând Schelei Câmpina, clădirile de pe Schelelor ale fostului Institut. Cinematograful aparține Radef. Electromontaj are sediu și pe Golești, clădirea Colegiului Istrati din str Bălcescu. Omv nu e sărac, Electromontaj nici atât, în schimb este doua srl energetice capusate de băieții deștepți. Eu zic sa meargă sa facă predarea primire a cinematografului..

  3. Baietii “destepti” din primarie au iesit la cumparaturi. Seful politiei locale face inventarul, se duce la ei( la baietii destepti) le arata fotografii si fisa proprietatii ( o cere doamnei de la taxe si impozite) , baietii isi aleg si se iese cu HCL pentru majorarea impozitului. Un fel de santaj la proprietar: o vinzi? Cat ceri? Iti dau mai putin , uite iti majoreaza Primaria impozitul cu 500%.

  4. Dar, proiectul pentru panouri fotovoltaice cand va fi initiat,fiindcă trece si acest an.
    Degeaba, Campina este cel mai insorit oras din Romania,”faraonu” n-a auzit de asa ceva.
    Ce ghinion,un oraș așa de mic să aibe un „faraon”asa de mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare