BREAKING NEWSȘtiri

1.36 de candidați pe loc la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”

Concursul pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, sesiunea octombrie-decembrie 2022, se află încă în plină desfășurare. La Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din orașul nostru, pe 1.340 de locuri s-au înscris 3.936 de candidaţi. După evaluarea psihologică, din aceștia au rămas 2.794 candidați care au avut de susținut proba de evaluare a performanței fizice pe care 885 nu au trecut-o și la care 77 nu s-au prezentat. Așa se face că pentru a susţine următoarea probă, de evaluare a cunoştinţelor, au rămas doar 1.832 de candidați, adică 1.36 de candidați pe loc.

Foto: scoalapolitie.ro

Aceeași situație, în care concurența este puțin mai mare de un candidat pe loc, se întâlnește atât la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșean” din Cluj Napoca, unde au rămas 426 de candidați pe 300 de locuri, cât și la  Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, unde pe 240 de locuri au rămas 275 de candidați.
Potrivit sindicatului polițiștilor, numărul candidaților la școlile de poliție a fost anul acesta puțin peste numărul de locuri, ceea ce indică faptul că profesia de polițist nu mai este atât de atractivă.
„Lipsa de predictibilitate în salarizare, în carieră și în pensionare constituie principalele cauze ale acestei crude realități, care determină o bază ineficientă de selecție a viitorilor polițiști, asta chiar și în condițiile unei perioade reduse de școlarizare, ceea ce se va repercuta negativ asupra întregii societăți, în viitorul apropiat” – se arată, între altele, într-un comunicat de presă al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).
După susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, va urma examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare