Știri

Ziua Toleranţei şi Memorialul Auschwitz la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati”

Săptămâna trecută, la Amfiteatrul CDI al Colegiului Tehnic Constantin Istrati din Câmpina, sute de tineri au participat la două evenimente remarcabile organizate în cadrul proiectului „Cetăţean român, cetăţean european”: Ziua Toleranţei şi Memorialul Auschwitz.
Ambele proiecte au fost coordonate de prof. dr. Nicolae Geantă care, pe 19, 20 şi 21 noiembrie 2013 a vorbit câte două ore despre „Intoleranţa, setea care ucide”,  şi „Auschwitz, sau când omul devine diavol”.
„De ziua mondială a toleranţei am ales să vorbesc tinerilor nu doar despre toleranţă, ci şi despre violenţă şi tipuri de agresiune. Trăim într-o societate avidă de atrocităţi. Omul fiind un pachet de nervi are o plăcere nebună de a fi violent: deteriorează obiecte, bate semenii, zbiară, ucide. Nu doar cu cuţitul, ci şi cu vorba. Cea mai puternică mitralieră e în gura sa”, ne-a declarat Nicolae Geantă, care a precizat că în liceele din România atât profesorii, cât şi consilierii sau poliţia, vorbesc tinerilor numai despre tipuri de violenţe şi consecinţele ei, nu şi de soluţii anti-violenţă. „Simpozionul despre Auschwitz a venit ca o mănuşă pentru săptămâna toleranţei. Pe 10 noiembrie s-au împlinit 75 de ani de la declanşarea progromului evreilor, o violenţă cum numai Satanei i-ar fi trecut prin cap. Elevii au fost şocaţi de imaginile expuse, iar eu uimit de atenţia acordată”, a mai declarat Nicolae Geantă, care a precizat că despre violenţa şcolară a vorbit şi profesoara Vasile Mioara, iar despre Auschwitz elevii au vizionat un film împreună cu profesoara Ofelia Negoiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare