Știri

Ziua Drapelului a strâns o mulţime de copii în Parcul Tricolorului

Anul trecut, Ziua Drapelului a fost sărbătorită cu întârziere, în septembrie, fiindcă ziua programată iniţial a picat exact în perioada de doliu naţional instituită în memoria victimelor tragicului accident de circulaţie petrecut în Muntenegru, soldat cu moartea a zeci de pasageri români. Anul acesta, ziua instituită prin Legea nr. 96 din 1998, adică pe 26 iunie, a fost sărbătorită şi la Câmpina. Ziua Drapelului este dedicată evocării istoriei României şi a celor mai importante simboluri ale sale.

Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

La sfârşitul săptămânii trecute, o mulţime de copii şi elevi de liceu au participat la atelierele de creaţie organizate lângă Monumentul Soldatului Necunoscut. Cu acest prilej, ei au realizat manual diverse obiecte din hârtie şi carton, au pictat pe hârtie sau pe lemn tot felul de imagini ale tricolorului, imagini care au fost realizate şi din hârtie colorată lipită pe diferite suporturi. La eveniment au participat autorităţi locale, primarul Horia Tiseanu şi mai mulţi consilieri locali, cadre didactice, reprezentanţi ai unor instituţii publice, societăţi comerciale etc. Acţiunile dedicate Ziulei Drapelului au fost organizate de Biblioteca Municipală “Dr. C.I. Istrati” cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Câmpina. A.N. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare