Știri

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Câmpina

Desfăşurată după un program bine conceput, pe 24 şi 25 octombrie, Ziua Armatei Române a fost sărbătorită atât în spaţiul special  amenajat la parterul unui bloc din Parcul Tricolorului, cât şi în pasajul de la Ceas. 
La activitate au participat: senatorul Georgică Severin, primarul Horia Tiseanu, consilierii Florin Frăţilă (preşedintele Comisiei de cultură a Consiliului Local) şi col. (r) Marian Dulă (preşedintele filialei Câmpina a Asociaţiei Cultul Eroilor “Regina Maria”), veterani de război, ofiţeri, precum şi mulţi cetăţeni.
Prima zi a manifestărilor a debutat cu deschiderea expoziţiilor: “Miniaturi de arhitectură românească” (“Casa ţărănească din Balta Doamnei”, “Mănăstirea Voroneţ” etc), expozant Ion Ioniţă; “Decoraţii, documente şi obiecte militare” (monedă aurită a Regelui Mihai, cu anul şi data naşterii, 25 octombrie 1921, hărţi şi documente istorice, cărţi rare, binocluri, baionete etc.), exponenţi: Valentin Şerban, Emilian Mihalca şi Alexandru Tudor; “File militare câmpinene” (militari câmpineni, plutonul de cavalerie din Câmpina ş.a.), expozant Dragoş Stancu. Manifestările au continuat cu un concert de fanfară, precum şi cu o suită de dansuri populare ale Ansamblului Brăduleţul.
Ziua a doua, 25 octombrie, a fost deschisă, de asemenea, cu câteva expoziţii apreciate de vizitatori: “Pagini din istoria Filiale Câmpina a Asociaţiei Cultul Eroilor” (foto-montaje, diplome de onoare şi de excelenţă, semne de arme, epoleţi, decoraţii etc.), coordonator Marian Dulă; “Expoziţie de desene cu tematică patriotică” realizată de membrii Clubului Irma şi elevi ai Colegiului Naţional “N. Grigorescu”, urmate de dansuri populare interpretate de Ansamblul Ciobănaşul al Şcolii “Ion Câmpineanu”, coordonator prof. Maria Câmpeanu, cântece patriotice şi ceremonialul religios şi militar.
După intonarea imnului de stat al României, col. (r) Marian Dulă a rostit o amplă alocuţiune, iar primarul Horia Tiseanu a subliniat rolul şi semnificaţia zilei de 25 octombrie: “Ziua Armatei Române reprezintă un reper în istoria noastră, când se împlinesc 70 de ani de la eliberarea ultimei porţiuni de pământ românesc. Este nu numai o zi a recunoştinţei faţă de armată, dar şi a demnităţii”.
Programul s-a încheiat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori şi cu defilarea Gărzii de Onoare, formată anul acesta din poliţişti locali, alături de care au fost elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” şi ai Colegiului Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza. 
Theodor MARINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare