Știri

Zeci de copii au terminat cursurile de tenis organizate gratuit de municipalitate

Vineri, la Complexul Fibec, zeci de copii câmpineni însoţiţi de părinţi sau rude apropiate au primit diplomele de absolvire a cursurilor de tenis finanţate de Consiliul Local, cursuri care au avut loc pe terenurile Complexului Fibec, pe parcursul mai multor luni. Evenimentul a reprezentat o iniţiativă a Comisiei de sport din cadrul miniparlamentului câmpinean, condusă de consilierul municipal Florin Frăţilă, şi a fost posibil datorită colaborării dintre legislativul şi executivul local, dar şi graţie disponibilităţii conducerii Complexului Fibec de a pune la dispoziţie cunoscuta bază sportivă având terenurile cu o zgură bine întreţinută. 
Municipalitatea a plătit antrenorul, iar părinţii şi bunicii micuţilor cursanţi au plătit cu timpul sacrificat pentru însoţirea şi supravegherea odraslelor iubitoare a sportului cu racheta. La finalul cursurilor, au fost organizate şi meciuri între cursanţi, grupate pe categorii de vârstă şi structurate ca un mic turneu. La grupa cea mai mare de vârstă (10 – 12 ani), Ingrid Micu a câştigat finala cu Filip Ceptureanu. 
Au fost mulţi micuţi tenismeni de-o şchioapă şi-o rachetă care au concurat, deşi aveau cu doi-trei ani mai puţin decât cea mai mică grupă organizată pe criterii de vârstă. Cât de mici la statură şi mari la fapte au fost concurenţii s-a văzut la înmânarea diplomelor de participare şi a cupelor pentru câştigătorii premiilor, lucru care s-a făcut de către cei doi reprezentanţi ai Consiliului Local, Florin Frăţilă şî Marian Dulă. În alocuţiunile lor, de dinaintea festivităţii de premiere, aceştia au subliniat faptul că proiectul iniţiat de ei a fost o reuşită şi o pledoarie pentru scoaterea copiilor din case (din faţa calculatoarelor şi a omniprezentului Internet), în aer liber, la  mişcare şi la sport, cele două mari izvoare de sănătate. Mulţumirea rudelor prezente în tribune a fost unanimă, iar lucrul acesta se putea citi pe feţele tuturor. În acest sens, remarca şugubeaţă a unuia dintre părinţii celor mici a fost mai mult decât sugestivă: “Să dea Dumnezeu să ne vedem peste 20 de ani la Wimbledon! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare