Știri

Voluntariat pentru copiii cu probleme locomotorii la Clubul Sportiv Shape Up

Oraşul Câmpina se poate mândri cu deţinerea unui centru de gimnastică de recuperare care oferă serviciile sale, chiar şi în regim de voluntariat, copiilor cu probleme locomotorii. Clubul sportiv „Shape Up” este condus de doamna Elena Paraschiv, kinetoterapeut.
Reporter: Cum se numeşte şi de când activează clubul dvs. în Câmpina?
Elena Paraschiv: Înainte de a veni în Câmpina, mi-am desfăşurat activitatea în Bucureşti la „World Class Fitness România”. Asociaţia pe care o conduc se numeşte „Club Sportiv Shape Up” şi mi-am început activitatea acum trei ani, la Fibec, cu clienţi care doreau să fie în formă. La foarte scurt timp de când am deschis, am răspuns cererii unor părinţi care aveau un copil cu diagnosticul de tetraplegie. După ce au fost în multe centre de tratament, au decis să facă gimnastică în Câmpina. De atunci am început un program de voluntariat pe care îl continui în prezent cu patru cazuri de copii cu diagnostic asemănător. Rezultatele pe care le au copiii sunt mai mult decât satisfăcătoare.
Reporter: Ce v-a determminat să vă orientaţi spre activităţi de voluntariat?
Elena Paraschiv: Am decis să fac acest lucru deoarece înţeleg ce înseamnă pentru părinţi să întreţină toate cheltuielile necesare tratamentelor copiilor afectaţi de astfel de boli, iar unora dintre aceştia le-ar fi char imposibil să se deplaseze zilnic la Bucureşti pentru a face recuperare, mai ales că aceşti copii au nevoie de recuperare zilnică. Înţeleg, de asemenea, foarte bine ce înseamnă aceste deplasări şi pentru copii; sunt obositoare, nu numai costisitoare.
Reporter: În afară de gimnastică medicinală, ce alte activităţi desfăşuraţi în sala dumneavoastră?
Elena Paraschiv: Împreună cu asociaţii mei organizăm, cu succes, cursuri de Pilates, dar consider că merită dezvoltat programul de recuperare medicală pentru copii (şi nu numai), deoarece avem multe cereri şi este foarte important ca acest ajutor să fie oferit pacienţilor chiar de comunitatea în care trăiesc, iar părinţii acestor copii să fie scutiţi de costuri suplimentare pentru tratamentele copiilor, mai ales că majoritatea nu au venituri care să le permită întreţinerea unor astfel de tratamente de recuparare.
Reporter: Ce altceva puteţi oferi copiilor care prezintă probleme locomotorii, în afară de îngrijirea specializată despre care ne-aţi vorbit?
Elena Paraschiv: Am achiziţionat, cu sacrificii proprii, aparatură specială de recuperare, cu care am făcut progrese extraordinare cu aceşti copii. În următoarele luni va fi achiziţionată încă o serie de aparate speciale cu care doresc să extind programul de voluntariat. Mă confrunt cu problema spaţiului redus pe care îl am la dispoziţie; este necesară extinderea spaţiului, pentru a putea răspunde cererilor pe care le am. Sediul nostru actual e găseşte în complexul de la Salcie, deasupra cofetăriei şi în curând va fi neîncăpător pentru aparatura specială de recuperare. Iulia DUPU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare