Știri

Virgil Guran: „În 2011 vom fi mai vigilenţi faţă de modul în care se cheltuie banul public”

Ultima conferinţă de presă din acest an a filialei locale a PNL a prilejuit preşedintelui Virgil Guran o trecere în revistă a ultimelor evenimente de pe scena vieţii socio-economice din Câmpina, dar şi o promisiune pentru anul 2011. „Promit că în 2011 vom fi mai vigilenţi faţă de modul în care se cheltuie banul public”, a precizat Virgil Guran.
Liderul liberalilor câmpineni a ţinut să mai facă şi o serie de precizări legate de asocierea pe care unii o fac între CSM Câmpina şi PNL, ambele conduse de Virgil Guran. „Din întâmplare, dar şi din fericire, o mare parte dintre oamenii de suflet ai Câmpinei se află în PNL, iar o parte a acestora susţin CSM Câmpina, fără să existe nicio legătură directă între cele două entităţi. Chiar dacă am sprijini sportul în numele partidului, ce ar fi greşit că sprijinim sportul, o activitate de performanţă, dar şi una benefică pentru copiii Câmpinei?! Dacă fiecare partid ar sprijini, măcar la acelaşi nivel, cultura, copiii necăjiţi sau alte segmente ale vieţii noastre socio-economice, poate că nouă, tuturor ne-ar fi mai bine”, a mai spus Virgil Guran.
„Nu mai avem nevoie de niciun teren de la Primărie”
Continuând precizările privind delimitarea dintre CSM Câmpina şi PNL, Virgil Guran a mai adăugat: „Din păcate, pentru că sunt preşedintele PNL, partid aflat în opoziţie, atunci când am solicitat un teren pentru a amenaja o suprafaţă de joc pentru copiii Câmpinei, unii şi-au pus problema că realizarea acestei baze sportive ar putea fi percepută în beneficiul meu politic. Tocmai de aceea îi anunţ oficial pe cei din Primăria Câmpina că nu mai avem nevoie de niciun teren. În legislatura viitoare, cu siguranţă vom avea un rol important şi atunci se va realiza această bază sportivă. De asemenea, mi s-a transmis pe tot felul de căi neoficiale din partea executivului că nu vom mai fi sprijiniţi. Este o atitudine care m-a deranjat foarte mult, pentru că ei nu realizează că sumele de bani care au mai fost acordate de la bugetul local pentru CSM nu au intrat în buzunarele lui Guran, ci s-au utilizat în interesul copiilor Câmpinei. Vom fi mult mai atenţi de acum încolo în privinţa cheltuirii banilor publici şi vom veni cu preţuri comparative pentru achiziţiile publice”.
Colinde de suflet
O iniţiativă apreciabilă a organizaţiei de tineret a PNL a fost crearea unui grup de colindători, îndrumat de profesorul Marian Teodoru, care a trecut în această perioadă a sărbătorilor de iarnă pe la mai multe familii cu probleme şi le-au oferit daruri. Banii pentru aceste cadouri au provenit exclusiv din donaţii ale membrilor partidului – „şi nu din lucrări cu banul public, aşa cum procedează alte partide” (Virgil Guran).
De asemenea, membrii ai organizaţiei de tineret a PNL au donat cărţi, jucării şi rechizite, care au ajuns la copiii familiilor cu probleme care au fost colindate.
„M-au prostit…”
Preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, nu putea rata ocazia de a vorbi despre două subiecte de actualitate – modernizarea centrului Câmpinei şi sensul giratoriu. „Trebuie să recunosc că m-au prostit, atunci când cei de la putere au garantat că vor rezolva problema finanţării pentru modernizarea centrului Câmpinei. Chiar dacă am fost destul de sceptic, promisiunile lor m-au determinat să ader la această idee, dar în momentul de faţă nu văd cum vor putea rezolva problema finanţării. Mi-e teamă că se va face doar un studiu de fezabilitate de multe zeci, poate sute de mii de euro şi asta va fi tot în privinţa acestui proiect. Nu la fel s-a întâmplat cu sensul giratoriu, care de la peste 8 miliarde lei vechi în studiul de fezabilitate, a fost licitat la 3,5 miliarde, la începutul acestei luni s-au alocat 6,5 miliarde, pentru ca acum, la ultima rectificare a bugetului local să se ajungă la 5,5 miliarde lei. Este incredibil ce se întâmplă! Nu trebuie să-i mai lăsăm să-şi bată joc de bugetul oraşului. Ar trebuit creat un sistem al societăţii civile care să verifice cu adevărat pe cei ce sunt la putere şi administrează banul public. Nu este posibil ca, spre exemplu, actuala putere să recunoască că la bugetul de stat sunt aceleaşi încasări de acum doi ani, dar nu mai sunt banii. Cum să mai fie când se fac ronduri de flori de trei-patru ori mai scumpe ca acum doi ani?!” – a punctat Virgil Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare