Știri

Virgil Guran a fost declarat oficial candidatul USL la alegerile pentru Primăria Câmpina

La sfârşitul săptămânii trecute, a devenit oficială candidatura preşedintelui PNL Câmpina, Virgil Guran, în apropiatele alegeri pentru câştigarea Primăriei Câmpina. Deşi liderul liberal îşi anunţase, de mult timp, intenţia de a candida pentru ocuparea primei demnităţi publice locale, el a subliniat în numeroase declaraţii publice că este gata să renunţe în favoarea candidatului social-democrat, medicul chirurg Călin Tiu, dacă acesta din urmă îl va devansa în intenţiile de vot ale câmpinenilor rezultate din sondajele de opinie.
Conducerea PSD Câmpina (viceprimarul Ion Dragomir, senatorul Georgică Severin), l-a susţinut puternic pe Călin Tiu, dar până la urmă, după mai multe runde de întâlniri şi discuţii aprinse cu colegii de alianţă, a prevalat algoritmul stabilit la nivel naţional, conform căruia, pentru că PSD va da candidaţii pentru Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean, candidatura la primăria celui de-al doilea municipiu al judeţului revine PNL. Au contat şi rezultatele ultimelor sondaje de opinie la nivel local, care îl situau pe Virgil Guran înaintea lui Călin Tiu. Chiar dacă Tiu era poziţionat după Guran în ultimele sondaje, social-democraţii mizau pe faptul că simpatiile electorale pentru fostul manager al Spitalului Municipal ar fi putut să crească foarte mult până la alegerile locale din iunie, calculele lor fiind întemeiate pe faptul că Tiu a fost aruncat în luptă la un an după ce liderul liberal local şi-a anunţat, pentru prima dată, intenţia de a candida la Primărie. 
Până la urmă, faptul că USL şi-a ales candidatul la Primărie fără certuri şi scandal este o dovadă că alianţa funcţionează bine la Câmpina. De fapt, Prahova este primul judeţ din ţară unde USL şi-a definitivat lista pentru candidaţii la funcţia de primar.
Candidatura omului de afaceri liberal a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PNL Câmpina, la care au participat, pentru prima dată, reprezentanţii celor trei partide componente ale alianţei. Dacă liderii PSD şi PNL au mai organizat împreună conferinţe de presă, de data aceasta, la “masa prezidiului” adunării a stat şi Dumitru Bolocan, preşedintele PC Câmpina. Chiar dacă organizaţia conservatorilor câmpineni este foarte puţin vizibilă în peisajul politic local, ea nu a fost exclusă din schema alianţei. 
La întâlnirea liderilor USL cu jurnaliştii locali au participat mai mulţi membri ai celor trei partide componente, dintre care s-au remarcat liberalii Daniel Ioniţă, Florin Frăţilă, Rodica Papuc şi Dragomir Enache, dar şi consilierii social-democraţi  Mihaela Neagu Petrovici, Horaţiu Zăgan şi Gheorghe Tudor. Este foarte probabil ca toţi cei şapte amintiţi mai devreme, în fruntea cărora se vor afla viceprimarul Ion Dragomir şi medicul Călin Tiu,  să se afle pe lista USL pentru Consiliul Local. Dat fiind faptul că liberalii au dat candidatul la funcţia de primar, social-democraţii vor avea mai multe locuri eligibile pe această lipsă.
Călin Tiu a lipsit de la această întâlnire, dar senatorul Severin a asigurat asistenţa că lipsa contracandidatului lui Virgil Guran a fost cauzată de necesitatea prezenţei sale la un congres de chirurgie desfăşurat la Barcelona. Parlamentarul câmpinean a avut cuvântul de deschidere al conferinţei de presă, recunoscând că “noi, cei de la PSD, am căutat să ne impunem candidatul, nu vă ascund acest lucru, pentru că eram convinşi că medicul Călin Tiu ar fi avut mai multe şanse. Dar odată ce am convenit asupra candidaturii dlui Virgil Guran ca reprezentant al USL, vă asigur că îl vom sprijini cu toate puterile, pentru că numai uniţi îl vom putea învinge pe actualul primar, care, cu siguranţă, va candida pentru un al treilea mandat. […] Va fi o luptă grea, fiindcă pedeliştii, speriaţi la gândul că vor pierde alegerile, vor încerca iar să le fraudeze şi să cumpere voturi prin orice metodă. Ceea ce-i sperie cel mai tare este că şi-au dat seama, după ultimele scenariile făcute, că prin redistribuiri USL va obţine 50% din locurile din Parlament chiar şi cu doar 45 % din voturile electoratului.”
Luând cuvântul, Virgil Guran a declarat că este optimist şi încrezător în şansele sale, promiţând că “în cazul în care voi fi ales primar, voi fi un primar al tuturor câmpinenilor, nu cum a fost, de două mandate încoace, Horia Tiseanu. Ne aşteptăm la orice lovituri din partea rivalilor noştri politici şi suntem pregătiţi să le contracarăm. Pedeliştii încearcă să ne dezbine, aruncând pe piaţă zvonul că din PNL Câmpina au plecat 200 de membri. Nu este adevărat, au plecat doar doi-trei oameni nemulţumiţi (şi e normal să avem şi nemulţumiţi), dar chiar şi aşa să fi fost, nu era la fel de grav ca pierderea a 200 de locuri de muncă. Or, vedem că, de când este primar Horia Tiseanu, mii de localnici au ajuns şomeri.  În 2004, la începutul primului mandat al lui Tiseanu, în Câmpina erau 20.000 angajaţi, iar acum mai sunt doar vreo 10.000. Eu sunt convins că aş fi un primar mai bun decât cel pe care îl avem acum, fiindcă vă spun sincer: în următorul mandat, mai rău decât în timpul administraţiei Tiseanu nu poate să fie.”
Virgil Guran şi-a exprimat încă o dată mesajul  către alegătorii câmpineni, de a nu uita că “primarul Tiseanu este exponentul răului ce macină azi din temelii ţara, căci susţinându-i intens pe  Traian Băsescu, Elena Udrea şi pe ceilalţi acoliţi ai puterii, el a contribuit la dezastrul actual al României. Cred că este un act de patriotism să realizăm schimbarea.”
Conform protocolului USL Prahova de desemnare a candidaţilor pentru primăriile celor 104 localităţi ale judeţului, PSD va avea 53 de candidaţi-primari, candidaţii liberalilor vor fi 46 la număr, iar în cinci comune, candidaţii la primăriile acestora vor fi daţi de conservatori.

3 Comentarii  

  1. din discursul care la tinut se vede clar ca nu are niciun program politic pt campineni si cred ca deja minte cu numarul muncitorilor deci deja minte campineni

  2. nu inteleg ce are sula cu prefectura ??? domnul face afirmati care nu au nimica cu campania locala si amesteca razboiul din puterea centrala cu cea locala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare