Știri

Viceprimarul Câmpinei, nemulţumit de ritmul lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat

Spre finalul ultimei ședințe a Consiliului Local, la o interpelare a consilierului Dragomir Enache (decanul de vârstă al miniparlamentului câmpinean), viceprimarul Adrian Pițigoi a răspuns întrebărilor, arătându-și profunda nemulțumire față de stadiul lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 250.000 de euro.   Criticând lentoarea lucrărilor (”Practic, s-a eliminat tot ce nu putea fi folosit din vechiul parc, dar fără să se realizeze nimic nou; nici turnarea fundațiilor, nici rețeaua de apă, nici rețeaua electrică, nimic.”), al doilea demnitar al municipiului i-a și ironizat puțin pe reprezentanții firmei care a câștigat licitația pentru execuția investiției. Este vorba despre Construct Edil SRL din comuna Câmpineanca, județul Vrancea, despre ai cărei reprezentanți vicele afirmă că ”au venit cu panouri pe care scria că finalizarea lucrărilor va avea loc în anul 2020, nu în 2018, ca să fie asigurați”.
Ulterior, după intervenția viceprimarului, tablourile au fost schimbate  cu unele pe care termenul final de execuție era corect inscripționat. Însă după cum avansează lucrările la micul parc din Centrul Civic, tare ne este teamă că nu am avut de-a face cu o neglijență a constructorilor, ci cu o dovadă neverosimilă de sinceritate din partea lor. ”Noi am promis la licitație că vom termina în 2018, dar să moară asfaltul și betoanele cele vechi, pe care nu mai reușim să le spargem și să le înlăturăm, să ne moară picamerele și toate utilajele dacă vă mințim, noi parcă așa simțim, că vom termina abia în 2020, să ne iertați!”, păreau a spune, prin intermediul buclucașelor panouri, constructorii vrânceni din Câmpineanca, o localitate cu un nume predestinat parcă a ușura colaborarea cu edilii din Câmpina. Căci o câmpineancă serioasă la Câmpina trage. 
În orice caz, lucrările au început pe la finele lunii aprilie, iar termenul de finalizare este prevăzut pe 22 august 2018. Cu toate că am trecut de jumătatea termenului de patru luni, de realizare a investiției, stadiul lucrărilor este departe de cel planificat a se realiza până la acest moment. Zilele ploioase nu reprezintă o scuză, întrucât numărul acestora ar putea fi asimilat cu zilele care au depășit jumătatea celor patru luni. Deși începe să semene tot mai mult cu acea întâmplare, sperăm să nu se întâmple ca la modernizarea Pieței Agroalimentare, lucrare care a fost realizată cu mare întârziere, spre finalul primului mandat al primarului Horia Tiseanu. Nu vrem să cobim, avertizăm cu vorba, nu cu parul. În plenul legislativului municipal, Adrian Pițigoi a promis că va controla riguros derularea investiției ”Modernizarea Parcului de la Soldat”, astfel încât să poată grăbi execuția lucrărilor. ”Firma de construcții ne-a cerut și o fază  (o evaluare a lucrărilor executate la un moment dat, pentru care constructorul prezintă un deviz și cere plata acestora – n.red.), dar nu vom fi de acord cu nicio fază”, i-a mai informat viceprimarul pe consilierii municipali. Intervenția viceprimarului nu a rămas fără urmări, deoarece constructorii vrânceni au mărit ritmul lucrărilor și au reușit să toarne o parte din fundația scenei de spectacole, care va fi amplasată în colțul vestic al parcului, în vecinătatea magazinului de haine second-hand. 
În urmă cu două zile, l-am întrebat pe viceprimarul Adrian Pițigoi cum are de când să procedeze pentru a-i impulsiona pe constructorii vrânceni, astfel încât să nu ne prindă iarna cu parcul neterminat. ”Am venit și i-am anunțat că voi face controale aproape în fiecare zi, în cel mai rău caz, o dată la două zile. Am evaluat situația împreună cu dl primar și vom pune presiune pe constructor, pentru că nu vrem să ne prindă sezonul rece cu lucrările neterminate. Parcul de la Soldat, cum este cunoscut de localnici, împreună cu Parcul Milia, vor forma împreună un parc care se va numi Parcul ”Regele Mihai”. De când i-am supravegheat mai bine pe executanți, aceștia au trimis la lucru echipe mult mai numeroase de muncitori. Dacă până nu de mult, aici puteai vedea la lucru trei-patru municitori, în cel mai fericit caz, acum se lucrează cu echipe de 8-10 oameni, ceea ce a făcut ca ritmul lucrărilor să crească în intensitate. La începutul lucrărilor, covorul asfaltic a fost decopertat într-un timp nepermis de lung, fapt care a atras nemulțumirile întemeiate ale locuitorilor din blocurile învecinate, nemulțumiți de zgomot și de praf, iar tărăgănarea lucrărilor s-a produs și din cauză că s-a lucrat cu echipe mici, de doi-trei muncitori. Multe zile s-a lucrat pentru spargerea și scoaterea fundației de beton în cruce, care s-a realizat pe la începutul anilor 2000, în mandatul primarului Gheorghe Tudor. Lucrarea a fost anevoioasă, întrucât fundația respectivă era foarte adâncă și realizată dintr-un beton cu o mare duritate, pentru că trebuia să fie soclul unui obelisc foarte înalt, de peste 20 de metri. Finanțarea acestei investiții megalomanice, în opinia mea, nu s-a mai realizat, deși ea fusese promisă de către Fundația ”Antonie Iorgovan”, patronată de senatorul cu același nume, părintele primei constituții postdecembriste a României. După modernizare, parcul acesta va avea o cu totul altă înfățișare. Se va amenaja, la extremitatea vestică a parcului, o scenă de dimensiuni considerabile, pentru spectacole cultural-artistice, festivaluri, proiecții de filme etc. Aceasta se va construi la capătul aleii centrale care va porni din apropierea colțului format de intersecția străzilor Bulevardul Culturii și Bulevardul Carol I, așa că toate manifestările artistice vor putea fi urmărite cu ușurință de pe aleea amintită. De asemenea, în centrul parcului se va amenaja o modernă fântână arteziană, din care apa nu va țîșni cu putere, ci doar va bolborosi precum niște vulcani noroioși. Dintre celelalte dotări importante, aș aminti cele două panouri votive, pentru care se va alege soluția artistică cea mai bună, în urma unei licitații.Aș mai preciza că Monumentul Soldatului Necunoscut va fi mutat din acest loc într-o zonă din domeniul public al Câmpinei cu o mare vizibilitate”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Adrian BRAD  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare