Știri

Veteranii de război, eroi pentru încă o zi la Breaza

„Eroi au fost, eroi sunt încă”, așa a început festivitatea de premiere a veteranilor de război din orașul Breaza, acţiune iniţiată de consilierii locali din partea PNL. Festivitatea a fost deschisă de primarul Gheorghe Richea, care a adresat câteva cuvinte veteranilor de război si celor prezenţi în sală: „Guvernul a hotărât prin H.G nr. 1222/ 2007 ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale și intereselor Româaniei. Când  ţara i-a chemat, ostașii eroi de ieri, azi veterani de război, Bălașa Ghe. Ion, Chiţu Alexandru și Vasile Alexandru nu au șovăit, au  înţeles că ţara este în pericol  și că erau chemaţi să îndeplinească  sfânta datorie ostășească. În câţiva ani, cei care și-au sacrificat tinereţea în războaiele mondiale vor trece în veșnicie cu satisfacţia datoriei îndeplinite, dar și cu durerea ca nu au fost apreciaţi și ocrotiţi la timp. Astăzi este  ziua în care lumea își aduce aminte tradiţional de veteranii de război. O zi dintr-un an, în care li se ridică statui pentru câteva zeci de minute. Câteva zeci de minute în care veteranii sunt centrul atenţiei, numai ca să fie din nou uitaţi până la următoarea aniversare. La anul vor fi și mai puţini, iar într-o zi, nu peste mult timp, Breaza nu va mai avea ce veterani să sărbătorească. Acum, la ceas aniversar, se cuvine să le aducem recunoștinţa noastră pentru tot ceea ce au făcut în slujba poporului român”.
Consilierul local Adriana Grădinaru s-a adresat veteranilor de război, menţionând că iniţiatorii acţiunii sunt consilierii PNL care au asigurat suma necesară pentru premierea domniilor lor prin sponsorizare de la SC  Biancospino, prin domnul Antonio Bembo: „Venerabili veterani, vă mulţumim pentru sacrificiile pe care le-aţi făcut pentru ţară. Ne-aţi arătat ce înseamnă cu adevărat patriotismul, onoarea, demnitatea și v-aţi câstigat un loc în paginile istoriei naţionale” – a mai adăugat Adriana Grădinaru.
În continuarea manifestării, veteraniilor de război le-au fost acordate diplome şi premii în bani, după cum urmează: diplomă de patriot din partea primăriei orașului Breaza înmânată de primarul Gheorghe Richea; diplomă din partea Colegiului Naţional „Dimitrie Cantemir” Breaza înmânată de maior Popa; premiu în valoare de 400 lei înmânat de consilier local Adriana Grădinaru; premiu în valoare de 100 lei din partea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă și în         Retragere, acordat de consilier local col. Aurelian Toader.
Din partea veteranilor de război a luat cuvântul colonelul (r) Bălașa Ghe. Ion, care în numele veteranilor prezenţi a mulţumit autorităţilor pentru festivitatea organizată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare