Știri

Vandalism sau terorism contra naturii pe străzile oraşului

Câmpina a fost întotdeauna un oraş liniştit, cu lume civilizată, amabilă şi politicoasă. Puteai odinioară să te plimbi până noaptea târziu pe străzile principale sau în cartierele mărginaşe fără să ai nicio neplăcere. Acum lucrurile au început să se degradeze. Tineri cu mintea învăluită în aburii alcoolului urlă pe stradă, mai ales pe bulevard, cântece stridente, stau în poziţii indecente şi de multe ori îi jignesc pe trecătorii mai în vârstă, care se întâmplă să le iasă în cale. Unii dintre ei, copii de bani gata, circulă cu viteză excesivă, în maşini ultimul răcnet, pe străzile Griviţei, Plevnei şi B-dul Culturii, fiind un real pericol pentru pietoni, care nu de puţine ori întâmpină greutăţi în a traversa. 
Cu o violenţă inexplicabilă, aceşti tineri au reuşit în numai doi ani să distrugă coşurile de gunoi şi băncile amplasate în parcul de pe bulevard. Recent, în noaptea de 23/24 ianuarie, o bandă de huligani a luat la rând toţi arborii plantaţi pe strada Griviţei, unii dintre ei platanţi de câţiva ani şi care făcuseră coroane frumoase şi pur şi simplu i-au sfâşiat, lăsându-i să atârne pe trotuar. De ani de zile, arborii plantaţi – frasini, tei, castani, mesteceni – sunt rupţi cu răutate de aceşti iresponsabili. 
Mergând odată în urma unui grup de elevi de la Liceul Energetic, am remarcat un tânăr care trăgea de fiecare copăcel întâlnit. L-am admonestat, întrebându-l de ce distruge pomii şi am rămas surprins de răspunsul oferit de colegii lui: “De prost!” 
În concluzie, îşi dau seama că fac rău, dar se lasă purtaţi de un instinct animalic de a distruge de dragul distrugerii. Aşa se face că oraşul nostru, nu demult unul  liniştit, ferit de  terorişti care să pună bombe, este tot mai împânzit de terorişti care atentează, fără vreo mustrare de conştiinţă, la bun simţ, la civilizaţie, fără să fie traşi la răspundere pentru faptele lor. 
Alin CIUPALĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare