Știri

Un nou memoriu pentru Spitalul Voila

La şedinţa Consiliului Local au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai Spitalului de Psihiatrie Voila, în frunte cu managerul Gabriel Ţintărescu, scopul lor fiind acela de a sensibiliza autorităţile locale şi a găsi o soluţie pentru a se evita comasarea cu Spitalul Municipal.
„Nu se poate realiza fizic o asemenea comasare în condiţiile în care la Voila sunt 500 de paturi, iar Spitalul Municipal are puţin peste 300 de paturi. Nu înţeleg de unde această idee cu comasarea. Spitalul Voila este unul performat. Niciodată noi nu am creat probleme nimănui, nici comunităţii, nici administraţiei locale, nici autorităţilor judeţene sau centrale. Să nu uităm că aproape 40% dintre pacienţii noştri sunt din Câmpina şi zonele limitrofe, iar restul din alte judeţe. Voila nu este un spital oarecare! Faptul că ne opunem acestei comasări nu înseamnă că suntem împotriva reformei. Dar trebuie măsuri fezabile, măsuri care să fie aplicabile”, a afirmat managerul Spitalului de Psihiatrie Voila.
Gabriel Ţintărescu a mai spus că, aşa cum a decis Ministerul Sănătăţii, numărul de paturi a fost redus anul trecut cu 10%, de la 560 la 510, iar externările au scăzut de la 12.500 pe an, la 9.200: „Iar în loc de 500 de angajaţi, cât ar trebui să avem în raport cu numărul de paturi şi de externări, noi avem 308. Şi aş vrea să vă spun că la Voila nu se tratează numai acele cazuri psihiatrice deosebite. Dacă mă refer numai la depresiile cauzate de condiţiile socio-economice dificile, să ştiţi că numărul lor a crescut cu 20% comparativ cu alţi ani, iar aceste cazuri riscă să rămână în comunitate”.
Consilierii au decis să trimită un nou memoriu Ministerului Sănătăţii (după cel trimis de primarul Tiseanu) în încercarea de determina această instituţie să revină asupra proiectului de reorganizare a spitalelor.
Ministrul Cseke Attila şochează…
Subiectul comasării spitalelor câmpinene a fost deschis şi de senatorul Georgică Severin. Acesta a precizat că a avut o discuţie cu ministrul Cseke Attila şi preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, în care a prezentat situaţia aparte de la Voila, iar răspunsul ministrului a  fost şocant: „Mi-a spus că el a făcut doar o listă de recomandări, că decizia finală va aparţine autorităţilor locale, dar dacă nu se respectă recomandările sale, atunci casele de asigurări de sănătate nu mai încheie contracte cu spitalele respective”! Fără cuvinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare