Știri

Trei liberali vor să obţină candidatura partidului pentru Primăria Câmpina

Până la alegerile locale din 2016 a rămas mai puţin de un an. Partidele câmpinene au intrat pe linie dreaptă în ceea ce înseamnă alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor care le vor reprezenta în bătăliile pentru câştigarea şefiei executivului municipal. Funcţia de primar tentează pe oricine, oricât de mult şi-ar iubi meseria în care profesează, căci jilţul de edil-şef nu îţi asigură doar o mare fotografie înrămată şi postată pe un perete din sala de protocol şi de şedinţe a Primăriei, ci şi un loc în istoria locală, plus posibilitatea de a fi pe buzele tuturor localnicilor pentru cel puţin patru ani de zile. 
Nu cu mult timp în urmă, la şedinţa Comitetului Local Executiv al PNL Câmpina, au fost discutate cu patimi dezlănţuite două candidaturi interne la funcţia de primar. La întâlnirea liberalilor au participat George Ionescu (co-preşedintele PNL Prahova  şi preşedinte al fostului PDL) şi Sebastian Danielescu – vicepreşedinte al PNL Prahova. 
Interesante au fost dezbaterile pe marginea celor două candidaturi interne pentru Primărie. Căci în afară de primarul în funcţie, care are toate şansele să fie ales candidatul PNL Câmpina la viitoarele alegeri pentru Primărie, a apărut şi al doilea candidat. Cu totul surprinzător, în ciuda faptului că, potrivit regulamentelor impuse de conducerea centrală a partidului, primarii liberali în funcţie sunt candidaţii  incontestabili ai partidului la prima demnitate publică locală. 
Dacă ţinem cont că alegerile pentru primari se vor desfăşura tot ca acum patru ani, într-un singur tur de scrutin, e limpede că Horia Tiseanu are toate şansele să fie nu doar candidatul PNL, ci şi să mai câştige un al patrulea mandat de primar. Ar fi o performanţă greu de egalat, aproape imposibil de depăşit. Cezar Grama, preşedintele TDL şi co-preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PNL, s-a arătat în şedinţă ca fiind cel care vrea să-l înfrunte pe Horia Tiseanu în alegerile interne pentru desemnarea candidaturii partidului. George Ionescu, copreşedintele de la judeţ,  i-a cerut lui Cezar Grama să-şi explice candidatura, în contextul în care hotărârile de la centru îi dau întâietate la candidatură primarului în exerciţiu. Cezar Grama şi-a prezentat intenţiile, chiar dacă mai tânărul candidat a fost acuzat că vrea să atenteze la unitatea partidului local, că nu are notorietate şi că nu participă la activitatea şi şedinţele organizaţiei locale. 
Fleacuri… Tiseanu o fi fost surprins de gestul mai tânărului său coleg de partid (mai ales că Grama provine tot din fostul PDL, partid în fruntea căruia Tiseanu s-a aflat două decenii), dar chiar nu credem că s-a aşteptat ca gestul lui Cezar Grama (de frondă, poate, dar de o frondă care respectă regulile jocului democratic), să fie urmat de cel al unui alt june liberal. Căci la câteva zile după şedinta CLEX de la Câmpina, Ioan Dan Muşat, liberal cu state destul de vechi (din 2007 în partidul Brătienilor), care a condus o vreme organizaţia TNL Câmpina, şi-a depus şi el candidatura pentru Primărie. “L-am ales de trei ori pe Horia Tiseanu primar şi o să-l mai aleg, dacă va mai fi nevoie de votul meu în acest sens. Însă trebuie să vă spun că m-am înscris în competiţie, fiindcă îmi displac proiectele politice aranjate de la centru, care nu au în ele niciun ferment al competiţiei politice interne democratice. Nu trebuie să fii doctor în politologie ca să-ţi dai seama că actualul primar, în condiţiile unui singur tur de scrutin, are cele mai mari şanse să fie următorul primar al Câmpinei. Deşi după câte mandate are dl Tiseanu, că le-am pierdut şi numărul, sintagma “următorul primar” pare golită de conţinut. Nu are însă toate şansele, pentru că mai sunt alte două candidaturi interne: a lui Cezar şi a mea. În general, îmi place ideea de a lupta chiar dacă ai de partea ta  doar cea mai mică şansă. Dacă nu o foloseşti, nu eşti un politician viu. Prin candidatura mea am mai vrut să dovedesc rivalilor politici (oricare ar fi aceia), că în PNL există ceea ce se cheamă democraţie internă de partid. Până se va decide candidatura finală a PNL la primărie, orice liberal are dreptul să se exprime şi să-şi joace cartea, şansa, destinul…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare