Știri

Travel Mix, prima televiziune în format 8K din România

Începând de marți, 14 septembrie, postul de televiziune Travel Mix, condus de câmpineanul Laurențiu Megelea, a fost autorizat de Consiliul Național al Audiovizualului să emită și în formatul 8k. Postul emite în prezent în formatul SD, HD și 4K, iar varianta 8K va fi disponibilă atât în aplicația Diaspora TV precum și în diferite rețele de cablu tv si rețele IP-TV.
Rezoluția 8k presupune tehnologie la cel mai înalt nivel, cu o calitate de 16 ori mai mare decât formatul HD.
“Travel Mix a intrat de astăzi într-o altă ligă a tehnologiei, este un obiectiv mai vechi al nostru. Emitem programe de 2 ani în formatul 4k și ne dorim evoluția, este un parcurs plin de provocări editoriale și tehnologice. Sunt deja de câtiva ani televizoare 8K disponibile în supermarketuri și observam o scădere de preț de la an la an cu 50%. Estimăm că, în urmatorii ani vor ajunge la prețuri cât mai accesibile. De asemenea, conținutul 8k se regăsește și pe platforme digitale precum Youtube. Travel Mix este și primul post din România care renuntă la formatul SD, format în care emite de mai bine de 11 ani. Sunt foarte multe obiective și destinații turistice deosebite ce merită a fi promovate în pas cu tehnologia momentului. Țin să le multumesc colegilor din echipa Travel Mix pentru această performanță precum și telespectatorilor care apreciază programele Travel Mix”, a declarat Laurentiu Megelea.
Televiziunea de turism Travel Mix produce documentrare și reportaje cu tematică de turism și promovează turismul în toate formele lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare