Știri

Tot mai puține familii de pensionari la Balul „Nunta de Aur” organizat de municipalitate

Începând cu 2012, administrația publică locală organizează anual o petrecere festivă dedicată familiilor care au împlinit, în anul respectiv, 50 de ani de căsnicie. Și cum, în popor, o asemenea perioadă de lungă conviețuire maritală se sărbătorește cu așa-zisa ”nuntă de aur”, evenimentul finanțat de Consiliul Local Câmpina se numește, din decembrie 2011, Balul ”Nunta de Aur”. Deși s-a desfășurat pentru dată în mai 2012, evenimentul a fost înființat, așadar, în ultima şedinţă ordinară din 2011 a consilierilor municipali câmpineni, atunci când aleșii locali au aprobat, de asemenea, scutirea de la plata impozitului pe clădirea şi terenul deţinute în proprietate a familiilor câmpinenilor pensionari căsătoriţi de minimum 50 de ani. Doar câțiva ani au beneficiat longevivele familii de această facilitate, fiindcă anul trecut ea nu a mai fost posibilă din cauza interdicțiilor noului Cod fiscal, care interzicea administrațiilor publice locale o asemenea măsură de relaxare fiscală. 
Dacă, în mai 2012, au fost prezente la balul organizat de municipalitate 130 de familii, iar în 2014, au venit la petrecere 70 de familii câmpinene ce împliniseră 50 de ani de căsnicie, anul acesta, doar 25 de familii semiseculare au răspuns ”prezent” invitației venite din partea conducerii Primăriei Câmpina. ”Nuntașii de aur” au arătat o formă de invidiat pe tot parcursul petrecerii (desfășurate în restaurantul de la Parterul Complexului Fibec), din meniul căreia nu au lipsit mâncăruri gustoase stropite cu băuturi răcoritoare, dar și alcoolice, consumate toate cu măsură. De fapt, secretul unor asemenea căsnicii care sfidează timpul este probabil măsura: măsura cu care s-au înfruptat ”nuntașii” din plăcerile vieții, o viață pe care au încercat să o trăiască în echilibru și cumpătare, chiar dacă, fără îndoială, nu i-au ocolit nici pe ei necazurile și greutățile de zi cu zi. Singura fără măsură o fi fost dragostea ce le-a încălzit sufletele și viața de cuplu, din a cărei sevă s-au hrănit vreme de jumătate de veac și mai bine.  
La evenimentul de vineri seara, au fost prezente, alături de onorabilele familii semiseculare, mai multe oficialități importante: primarul Horia Tiseanu însoțit de consilierul său personal, Marian Dulă, precum și mai mulți consilieri municipali (Monica Clinciu, Corina Topală, Florin Frățilă, Adrian Dochia, Viorel Bondoc, Lucian Cercel, Gabriel Dima). Primarul și consilierii municipali au înmânat, pe rând, fiecărui cuplu de pensionari câte o diplomă de excelență și un buchet de flori. Edilul orașului a subliniat în cuvântul său de început cât de importante pentru viața comunității câmpinenilor sunt viețile unite ale sărbătoriților, care constituie un exemplu nu doar pentru tinerii din ziua de azi, ci și pentru toți cetățenii Câmpinei.
Adrian BRAD 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare