Săptămâna trecută, numeroși elevii din școlile gimnaziale și liceele câmpinene, ca toți colegii lor din întreaga țară, au fost angrenați în programul național pentru educație nonformală intitulat „Școala altfel”, care creează un spațiu de gândire și dezbatere ce lipsește din curricula oficială a școlilor din România. Astfel, timp de mai multe zile, tinerele vlăstare câmpinene angrenate în sistemul românesc de educație au fost implicate în activități extracurriculare și extrașcolare, desfășurate în special în instituții publice din diferite domenii, cum a fost de exemplu cazul Detaşamentului de Pompieri din oraş, care a primit vizita micilor elevi ai Şcolii „Al. I. Cuza”, care au fost fascinaţi de echipamentul de lucru şi de autospecialele din dotarea serviciului.
Unii dintre cei mai activi elevi care au dorit să trăiască și altfel școala au fost cei de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”. Mai multe clase ale celui mai titrat liceu din oraș au vizitat unități medicale, private și de stat, în care, cu siguranță, au avut ce vedea și ce învăța.
În cadrul programului „Şcoala atlfel”, elevii clasei a VI-a de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, au ales să viziteze Clinica „Medi’s” din Câmpina. Medicul primar dr. Călin Tiu, fondatorul clinicii private, le-a arătat copiilor cum se lucrează la un ecograf, povestindu-le și despre alte echipamente din domeniul imagisticii medicale. Doctorul Tiu, specialist în chirurgie generală, le-a arătat practic copiilor cum se face o ecografie, „pacientul” investigat fiind chiar unul dintre elevi, situație care a animat și mai mult atmosfera. În afară de o mica lecție de medicină, gazdele le-au oferit cu mărinimie copiilor prăjituri și cireșe.
Tot în aceeași zi (vineri, 26 mai), elevii din clasele a X-a de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” au vizitat Spitalul Municipal Câmpina. Amfitrion le-a fost tot dr. Călin Tiu, managerul-general al celui de-al doilea spital multidisciplinar al județului Prahova, care le-a făcut elevilor o prezentare generală a activității spitalului din anul precedent. Astfel, elevii au aflat că teritoriul arondat Spitalului Municipal Câmpina se întinde de la sud de Sinaia până la nord de Băicoi, localități care au și ele spitale orășenești.
În termeni de statistică strictă, aproximativ 130.000 de locuitori ai zonei menționate mai devreme beneficiază de serviciile spitalului câmpinean, dar practic adresabilitatea este mult mai bună, deoarece în unitatea spitalicească de stat din Câmpina vin și mulți ploieșteni, dâmbovițeni, buzoieni. După această primă întâlnire, îmbrăcați cu echipament adecvat (de unică folosință), liceenii au vizitat secțiile spitalului.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!