Știri

Tenaris îi premiază pe cei mai merituoşi elevi din Câmpina

Un consecvent program social al firmei Tenaris face ca cel mai mare producător de tubulatură metalică din lume să se apropie de cei mai buni elevi ai localităţilor în care corporaţia are deschise unităţi de producţie. Şi bineînţeles, să şi-i apropie, în acelaşi timp, pe aceşti tineri merituoşi, care şi-ar putea include, în planurile lor de viitor, şi o eventuală carieră profesională strălucită în cadrul corporaţiei Tenaris. Este vorba nu doar de dragostea faţă de tineri, în special faţă de cei care merită încurajaţi şi promovaţi, ci şi de susţinerea unor valori fundamentale în dezvolarea socială a firmei, cele care sunt legate de educaţie, cultură, artă, sport, sănătate. Sunt valori susţinute şi încurajate oriunde în lume de către reprezentanţii Tenaris. Vineri, 14 decembrie 2012, unii dintre cei mai buni elevi din municipiul Câmpina, care s-au remarcat prin rezultate excepționale în anul școlar 2011-2012, au fost răsplătiți, pentru prima dată, cu burse din partea TenarisSilcotub. Compania care este prezentă, de anul acesta, în Câmpina prin fabrica de prăjini de pompare situată în imediata vecinătate a firmei Cameron. Extinderea activităţii industriale a dus şi la extinderea programelor sociale ale companiei. Tinerii au fost plăcut surprinşi de bursele de merit primite. Programul „Burse de Merit” este una dintre iniţiativele de dezvoltare socială ale TenarisSilcotub, prin care se încurajează performanța în educație, un domeniu în care compania investeşte constant. Cei 17 tineri bursieri au obţinut medii generale mai mari de 9,95 în anul şcolar încheiat sau au câștigat premii la olimpiadele școlare. Câţiva dintre ei sunt copii ai angajaților firmei. Bursierii Tenaris din Câmpina se adaugă altor 205 de tineri din celelalte două oraşe în care TenarisSilcotub are unități de producție: Zalău – unde se află fabrica de ţevi, şi Călărași – unde este localizată oţelăria. Fondurile alocate de TenarisSilcotub pentru această ediție a programului „Burse de Merit ” se ridică la 321.200 RON. Tinerii cu cele mai mari medii au primit câte o bursă de merit în valoare de 1.500 de lei, în timp ce colegii lor cu rezultate la olimpiadele şcolare au fost răsplătiți cu premii de excelență, ale căror valori au variat între 200 și 1.500 de lei, în funcție de numărul și importanța concursurilor câştigate. Bursierii şi premianții Tenaris din Câmpina sunt elevi de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, de la Colegiul Tehnic Energetic şi de la Şcoala „Ion Câmpineanu”.

 Ei şi-au primit diplomele în prezența reprezentanților comunității locale şi ai TenarisSilcotub. Tinerii au fost felicitați de către  echipa managerială TenarisSilcotub, condusă de directorul fabricii de prăjini de pompare Câmpina, Fernando Labaronne, dar şi de către primarul municipiului, Horea Tiseanu. „Faceți parte dintr-o elită, elita celor 898 de beneficiari ai programului Burse de Merit TenarisSilcotub, din 2009 până în prezent. Vă felicit nu doar pentru rezultatele de excepție, obținute prin muncă și sacrificii, ci și pentru că reprezentați adevărate modele pentru colegii și prietenii voştri și aveți potențialul de a deveni viitori lideri ai comunității”, a fost mesajul transmis premianților de către Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

TenarisSilcotub – divizia de producţie a Tenaris în România, este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria energetică, mecanică şi auto. Unităţile sale de producţie se află la Zalău, Călăraşi și Câmpina. Tenaris este lider global în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii utilizate în activităţile de foraj, exploatare şi producţie a petrolului şi a gazelor, dar şi lider în furnizarea de produse tubulare utilizate în industria energetică şi petrochimică, precum şi în aplicaţii specializate din domeniul auto-moto şi industrial.
Cu vânzări anuale de 10 miliarde de dolari şi cu 27.000 de angajaţi (date valabile la 31.12.2011), Tenaris operează unităţi de producţie în Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Italia, Japonia, Mexic, România, Statele Unite ale Americii şi Venezuela, având o capacitate anuală de 6 milioane de tone de ţevi. Compania este cotată la bursele de la New York, Milano, Buenos Aires şi Mexico City. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare