Știri

Târgul Mierii 2016 – ediţia a XI-a

De zece ani încoace, pe la sfârşitul iernii sau începutul primăverii, se poate spune că la Casa Tineretului curg valuri de miere, în cadrul celui mai important eveniment de profil din ţară. Ediţia a XI-a a Târgului Mierii de la Câmpina a avut loc la finele săptămânii trecute, în acelaşi loc şi cu acelaşi succes. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă „Valea Prahovei” din Câmpina, membră a Federației Asociatiilor Apicole din România ROMAPIS. Ca în fiecare an, în deschiderea târgului, s-au desfăşurat concursuri dedicate vizitatorilor, apicultorilor şi producătorilor de echipamente apicole. 
În ciuda unei vremi destul de mohorâte, Târgul nu a dus lupsă de vizitatori. Deschiderea a fost oficiată de către primarul Horia Tiseanu, alături de care s-a aflat  invitatul de onoare, Adrian Diaconu, campion mondial de box. Acesta i-a sfătuit pe câmpineni să consume miere direct de la producători și să renunțe la înlocuitori și hrana nesănătoasă. ”În străinătate se pune mare bază pe mierea naturală, direct din stup, care este foarte rară și foarte scumpă. Nici nu ne dăm seama ce bogății avem în țara asta. Nu puteam ajunge campion mondial, dacă nu mă hrăneam cu lucruri sănătoase, direct din natură. Haideți să mâncăm mai multă miere și să renunțăm la steroizi, anabolizante, suplimente și medicamente de tot felul!”, le-a spus Adrian Diaconu celor prezenţi. 
Pentru a patra oară Târgul are anvergură internaţională, în acest an la festival participând delegaţii reprezentând două oraşe înfrăţite cu Câmpina: Kumanovo (Macedonia) şi Cimişlia (Republica Moldova). Fraţii noştri de peste Prut au venit şi cu miere (ar fi vrut să aducă mai multă, dar directivele restrictive ale Uniunii Europene nu le-au dat voie decât cu cinci kilograme), iar un locuitor din Cimişlia a câştigat şi un loc fruntaş la unul dintre concursuri. Astfel, Gheorghe Bălan, inginer constructor şi apicultor din Cimişlia, a ocupat locul 2 la concursul “Cea mai buna miere polifloră” – Campina 2016. Nici de la această ediţie nu au lipsit concursurile: „Cel mai dulce cuplu”; „Cel mai bun degustător de miere”; „Concurs de fotografii pe teme apicole”; „Concurs de prăjituri cu miere”; „Cel mai bun mâncător de miere”, la care participanţii au fost răsplătiţi cu produse apicole. A fost organizat, de asemenea, un concurs de creaţie grafică adresat elevilor din ciclul gimnazial şi liceal. Aceştia au avut două teme de lucru: realizarea Insignei Apicultorului Român şi realizarea unei insigne-magnet care să reprezinte “Câmpina, Oraşul Mierii”. Consiliul Local a cofinanţat evenimentul cu 23.000 de lei, dintre aceştia 18.000 de lei fiind necesari pentru cazarea şi masa delegaţiilor din oraşele înfrăţite cu municipiul Câmpina. 

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare